20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Müteahhitlik sektörü tam gaz



    Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk müteahhitlik sektörünün her geçen gün başarılarına başarı eklediğini belirterek, 2013 yılının ilk altı ayında üstlenilen proje bedelinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 arttarak 11.6 milyar dolar seviyesine ulaştığını söyledi. Çağlayan, “Dünyayı inşa eden müteahhitlik sektörümüz tam gaz hedeflerine ilerliyor” dedi.

  Türk müteahhitlik sektörünün dünyada ikinci sırada bulunduğunu belirten Bakan Çağlayan, sektörün her geçen gün başarılarına başarı eklediğini vurguladı. Müteahhitlik sektörünün 2013 yılının ilk altı aylık döneminde gösterdiği başarılı performansın bunun en güzel kanıtı olduğunu ifade eden Bakan Çağlayan, müteahhitlik sektörünün 2013 yılının ilk altı ayında üstlendikleri projelerin bedellerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artarak, 11.6 milyar dolar seviyesine ulaştığını kaydetti. Bakan Çağlayan, “2013 yılının ilk altı ayında üstlenilen 114 proje ile birlikte Türk firmalarının bugüne kadar üstlenmiş oldukları 7 bin 141 projenin toplam değeri 250.9 milyar dolar oldu. 2013 yılında Güney Sudan’da üstlenilen proje ile birlikte müteahhitlik sektörümüzün proje üstlendiği ülke 101’e ulaştı. Müteahhitlik sektörümüz 2012 yılını, 27.2 milyar dolarlık proje değeri ile en fazla proje üstlendikleri yıl olarak rekorla kapatmıştı” dedi.

YÜZDE 70’LİK REKOR ARTIŞ

  2012 yılının ilk altı aylık döneminde, müteahhitlik sektörünün yurtdışında üstlendikleri 96 projenin toplam değerinin 6.9 milyar dolar olduğunun altını çizen Bakan Çağlayan, açıklamasında şunları kaydetti: “2013 yılının ilk altı ayında firmalarımızca yurtdışında üstlenilen projelerin değeri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70’lik gibi rekor bir artışla 11.6 milyar dolar seviyesine ulaştı. Müteahhitlik firmalarımızın 2013 yılının ikinci yarısında da, bu performansı göstereceğine inanıyorum. 2013 yılında en fazla iş Üstlenilen ülkeler arasında ilk sırada Türkmenistan yer almaktadır. Türkmenistan’ı Rusya Federasyonu, Azerbaycan, Kazakistan ve Irak takip etmektedir.

  Türkmenistan’da yılın ilk altı ayında üstlenilen projelerin bedellerinin 2012 yılının tamamında üstlenilen proje bedelleri seviyesini yakalamış olması müteahhitlik sektörümüz için Türkmenistan’ın gözde bir ülke olduğunu gösteriyor. 2013 yılının ilk altı aylık süresinde Türkmenistan’da üstlenilen 28 projenin toplam değeri 4,8 milyar dolar seviyesine ulaştı.” 2013 yılında üstlenilen projeler arasında, bir Türk firmasınca yurt dışında tek başına üstlenilen en büyük proje Aşkabat Havaalanı projesi olduğunu ifade eden Bakan Çağlayan, Aşkabat Havaalanı projesinin yanı sıra, Azerbaycan’da bugüne kadar üstlenilen en büyük proje olan Bakü Olimpiyat Stadı projesi, Kazakistan’da üstlenilen Bakır İşleme Fabrikası projesi ve Kuveyt’te üstlenilen Liman Projesinin yüksek proje değerleri ve nitelikleriyle ön plana çıktığını vurguladı. Libya’da üstlenilen 200 milyon değerindeki Elektrik Santrali projesinin Türk müteahhitlik firmaları tarafından bu ülkede tekrar büyük projeler üstlenilmeye başlandığını göstermesi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Bakan Çağlayan, “Dünyayı inşa eden müteahhitlik sektörümüzün, geçen yıl olduğu gibi bu yılda başarılarına başarı ekleyeceklerine İnanıyor, başarılarının devamını diliyor, sektörümüzü tebrik ediyorum” dedi.

05 Temmuz 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir