23 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Narlıdere'de evde bakım hizmeti



Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Başhekimliği ile Narlıdere Belediyesi, ilçede hastaneye geliş gidiş konusunda zorluk yaşayan hastaların evlerinde kontrollerinin yapılmasını sağlamak amacıyla “Gezici Sağlık Birimi” uygulaması başlatarak protokol imzaladı. DEÜ Hastanesi’nde yatarak tedavi görerek taburcu olan, ancak daha sonra hastaneye geliş gidişlerinde sorun yaşayan hastalara kolaylık sağlamayı hedefleyen proje için Narlıdere Belediyesi’nin Kadın Dayanışma Merkezi’nce kadınlardan oluşan bir “Gönüllüler Ekibi” oluşturuldu.

Bu ekibin de desteği ile sağlık hizmetine ulaşmada sıkıntı çeken hastaların adreslerinin belirlenip, “Gezici Sağlık Birimi” uygulaması ile hastalara evde poliklinik hizmeti verileceği belirtildi. Projeyi başlatmak üzere Başhekim Prof. Dr. Mehmet Refik Mas ile Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Belediye Başkanlık makamında bir protokol imzaladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Selim Karabekir, Doç. Dr. Ataç Sönmez, Narlıdere Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Müdürü Semra Pektopal ve gönüllü kadınların da katıldığı törende konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Batur, “Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi ile başlattığımız bu sosyal proje çok önemli. Başhekimimizden böyle bir teklif gelince heyecan duyduk. Bu tür projelerde önemli olan sürdürülebilirliktir. Hastaların tedavilerinin evinde sürdürülmesini sağlamak için bizim sağlayacağımız destek, bu tür hastaları yerinde tespit etmek, üniversitemize bildirmek ve hastalarımızın üniversiteye naklini sağlamak. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi yöneticilerine projeyi bizimle yürüttükleri için teşekkür ediyorum” dedi.

DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas “Gezici Sağlık Birimi” uygulaması ile ilgili olarak şöyle konuştu:

“Üniversiteler bilim alanlarıdır ve ülkenin gelişmesinde en önemli unsurlardır. Biz de Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi olarak bu bilimsel katkıyı bölgemizde nasıl daha etkin hale getirebilirizi düşündük ve poliklinik hizmetini hastaların evlerine götürmeyi planladık. Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı’nın evde bakım politikası var ve sadece devlet hastaneleri yapıyor. Üniversitelerin de işin içinde olması gerektiği düşüncesiyle harekete geçtik. Sayın Belediye Başkanımızın da belirttiği gibi başarı için sürdürebilirlik gerekli, biz bu konuda dikkatli bir şekilde çaba harcayacağız. Kadın gönüllülerimizin de katkıları ile başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz.”

06 Kasım 2013
Etiket; Narlıdere evde bakım Dokuz Eylül narlıdere, Mehmet Refik Mas, Narlıdere Belediyesi hizmetleri Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'de Sağlık Sanatla Buluştu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir