28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ne çekiyorsak dilimizden çekiyoruz



   TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Bu milletin birliğe, beraberliğe ihtiyacı var. Ne çekiyorsak dilimizden çekiyoruz. Dilimiz insan için çok büyük imkan ama iyi kullanılmadığı zaman insanın başının belasıdır" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Swiss Otel’de Kırşehirli Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen Kırşehirliler İftar Programı’na katıldı. Programa Cemil Çiçek’in yanı sıra Sayıştay Başkanı Recai Akyel, AK Parti milletvekilleri Emrullah İşler, Muzaffer Aslan ve Abdullah Çalışkan, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda bir konuşma yapan Çiçek, Türk medeniyetinin bir anlamda Ramazan medeniyeti olduğunu ve böyle buluşmaların şükredilecek bir husus arz ettiğini kaydederek, "Bizim kültürümüzde Ramazanın çok ayrı bir yeri vardır. Onun için böylesine güzel bir Ramazan iftarında buluşmuş olmak şükredilecek bir husustur, şükrediyoruz. Ramazan ayında insan olduğumuzu daha çok hatırlamamız gerekir" dedi

Bir yazıda okuduğu "İnsan dünyaya bir defa gelir" sözünü aktaran Çiçek, bu cümleye "Adam gibi yaşamak için bir defa gelmek yeter" sözünü ekleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adam gibi yaşamak biraz da başkaları için yaşamaktır, sadece kendimiz için değil. Ramazan ayı başkaları için yaşamanın en güzel örneklerinin verildiği aydır. Evvele kendimize karşı sorumluluğumuz var. Sonra aile ve hısım akrabalarımıza karşı sorumluluğumuz var, birbirimize karşı sorumluluğumuz var, doğduğumuz yere karşı sorumluluğumuz var, sonra da milletimize ve tüm insanlığa karşı sorumluluğumuz var. Bu sorumlulukları yerine getirdiğimiz nispette ’adam gibi" yaşamış oluruz diye düşünüyorum."

Ramazan ayında insanların daha iyi bir insan olmak için çabaladığını ve çabalaması gerektiğini ifade eden Çiçek, bunu yaparken de dikkat edilmesi gereken hususla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bir süreçten geçiyoruz özellikle bu sözlerim siyaset adamları için. Ne çekiyorsak dilimizden çekiyoruz. Dilimiz insan için çok büyük imkan ama iyi kullanılmadığı zaman insanın başının belasıdır. O halde

Ramazanda sadece midemizle aç kalarak tuttuğumuz bir iş, eylem değil belki bütün uzuvlarımızla buna dikkat etmemiz, oruç tutmamız gerekiyor. Burada da en fazla dikkat etmemiz gereken husus dilimizdir, onun için bu ülkenin uluları ’eline, diline, beline sahip ol’, ’incinsen de incitme’ diyor. O halde dilimize sahip olmamız gerekir."

Siyasetçilerin halka iyi örnek olmadıklarını dile getiren Çiçek, "Maalesef bu siyasilerin en kötü yanıdır ve siyaseti de her geçen gün biraz daha problemli hale hale getiren kısmı da burasıdır" dedi. Mecliste verdiği iftarda da dille ilgili konuştuğunu ifade eden Çiçek, "Dilimizin çok rahat durduğunu söyleyemem. Her gün kırıyoruz döküyoruz, incitiyoruz, sonra da kürsünün bu tarafına geçip hep beraber... Bu milletin birliğe, beraberliğe ihtiyacı var. Emin olun bu milletin birliğini, dirliğini bozan ne terör örgütü ne şudur, ne budur. Bizim dilimizdir, kötü kullandığımız dilimizdir. Başım rahat olur dilim rahat durursa" şeklinde konuştu.

16 Temmuz 2013
Etiket; tbmm, tbmm başkanı, cemil çiçek, swiss otel Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Irak-Suriye tezkeresi kabul edildi
Tezkere Meclis'te: CHP ve HDP 'hayır' diyecek
"Kaza değil, kader değil cinayet! Soma'yı unutma!"
'Torba kanun' Meclis'ten geçti
Erdoğan için Kordon'da 101 pare top atışı
Erdoğan Resmen 12. Cumhurbaşkanı
Antandros İçin Destek Arayışı
4 Eski Bakan Hakkında Komisyon Kurulacak
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir