29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Nefsinize uyup adaletten şaşmayın



Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gezi Parkı'na ilişkin gelişmeleri değerlendirken, Kuran'dan ayetle alıntılar yaparak, belediyeyi eleştirdi.

Twitter hesabından sert eleştirilerde bulunan Günay, “İstanbul yerel yöneticilerini kutlarım! Bir çevre duyarlığından, iktidara karşı muhalefetin asla başaramayacağı bir kitle hareketi ürettiler. Aynı yöneticiler, doğru bilgi vermeyerek, Kazlıçeşme rant kuleleri için Sayın Başbakan’ın ‘bakınca kahroluyorum’ demesine yol açmışlardı” ifadelerini kullandı.

Günay, ayrıca, "Bu bir ağaç fetişizmi değil; İstanbul’da, şehir içinde kalan birkaç yeşil alanı tüketim, rant, kar hırsına teslim etmemenin mücadelesidir" diyerek, eylemcileri destekledi. Twitter paylaşımlarında da Günay, "Bugün cuma; bizim inancımızda insanlar toplanıp sorunlarını, bilgilerini paylaşır, doğruyu bulmaya çalışırlar. O zaman birlikte düşünelim. İstanbul’da, kamunun elinde kalmış birkaç parça yeşili bina, AVM yapıp ranta kurban etmek mi doğru, koruyup, insanların yararına sunmak mı? Herkes elini vicdanına koysun. İstanbul’da orta gelirlinin Beyoğlu’nda gezi parkından daha kolay paylaşıp yararlanacağı başka neresi var? Bu bir ağaç fetişizmi değil; İstanbul’da, şehir içinde kalan birkaç yeşil alanı tüketim/rant/kar hırsına teslim etmemenin mücadelesidir" dedi.

"‘Adalet ve kalkınma’, dünyayı güzelleştirmek, ‘yaratılmışı sevmek’ ve yapılaşmada, varsıllaşmada, tüketmekte aşırıya gitmemek değil midir?" diye soran Günay, "Öyleyse, ’Emr’olunduğu gibi dosdoğru olun’ (Hud,112) Şükür ki, öyle yapmışız. Ve ey inananlar, doğruca kendinize, ana/babanıza, akrabanıza dokunsa bile adaleti ayakta tutun. Nefsinize uyup adaletten şaşmayın (Nisa, 135). İstanbul’da tarihe zarar vermeden yeşil alanı çoğaltacak ve halka açacak her öneriyi değerli bulurum” değerlendirmesinde bulundu.

Günay, geçen yıl bir gazeteye yaptığı "Sultanahmet’e AVM, Taksim’e kışla olmaz" başlıklı açıklamasını da takipçileriyle tekrar paylaştı. Günay, açıklamasında, "Topçu Kışlası 1939 yılına kadar var. Bu kışlanın eski gravürlerine ve fotoğraflarına bakılarak orada bir tarihi eser olarak tescili kuruldan geçti. Ama bir restitüsyon bir röleve ya da bir restorasyon projesi yok. Kışlanın olduğu yerde yapılması konusu bence soru işaretleriyle yüz yüze kalacak. Bir kere burada bir yeşil alan üretilmiş. Bu yeşil alanda nereden baksanız 70 yıla yaklaşan ağaçlandırma var. İkincisi, İstanbul’un Taksim gibi mekanında meydana ihtiyacımız var. Yeni bir yapı yapmaya değil. Bence Taksim ve çevresinde, birtakım yüksek otellerden başlayarak mümkünse bazılarını kaldırarak meydanı büyütmek gerekir. İstanbul’un belki de iki meydanı, Sultanahmet ve Taksim Meydanı. Öte yandan yayalaştıracağınız bir alanın üzerinde yeni yapı yapmak ne kadar doğru" ifadelerini kullanmıştı.

31 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir