18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Nurhayat Talay

İzmir'e Destek

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi İzmir iş dünyası Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile İzmir Hilton Oteli'nde İzmir Ticaret Odası'nın düzenlediği toplantıda buluştu. Babacan'ın önemli cümleleri vardı. Bunlardan biri de  "Öyle görünüyor ki Başbakanımız birinci turda, olmadı ikinci turda cumhurbaşkanı seçilecek. Siyasi istikrarın devamı, içinde bulunduğumuz coğrafya için en önemli konu" şeklinde oldu. Satır arasında İzmir'in siyasi tutumu belli ama bu iş olacak demek istiyordu. 

Ardından gelen cümleler ise daha manidardı. Babacan, İzmir'e destek vermeye devam edeceklerini, 2023 hedefleri açısından İzmir'in ekonomik büyümesinin çok önemli olduğunu vurguladı. İzmir'in gerek gelişmişlik gerekse sosyoekonomik durumda Türkiye'nin 3'üncü büyük kenti olduğunu belirtti. Babacan, "Biz de teşvik sistemini buna göre belirledik. Yani gelişememiş, ekonomisi geri kalmış illere daha fazla teşvik verirken, gelişmişliği fazla olan illere daha az teşvik verdik. Sistemin mantığı budur, bence de doğrudur. Ayrıca kentler için teşvikten daha önemli olan nitelikli iş gücüdür. Ne kadar teşvik verilirse verilsin esas olan o ilin nitelikli insan gücünü iyi kullanmaktır. Bu da İzmir'de var" şeklinde de moral verici cümlelerle yaptık ama neden yaptık açıklamasına girişti. 

2013 yılında İzmir'in dış ticaretinin 20 milyar dolara ulaştığını belirten Babacan, "2002 yılında bu rakam 5 milyar dolardı. Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefi olduğunu düşündüğümüzde İzmir'in daha çok çalışmaya devam etmesi gerektiğini görüyoruz. İzmir'in ihracattaki yüzde 5'lik payının daha yüksek oranlara çıkabileceğine inanıyoruz. İzmir'i önemsemeye devam edeceğiz. Yerel seçimde şöyle olmuş böyle olmuş önemli değil" dedi. İstanbul-İzmir Otoyolu inşaatının hızlı bir şekilde devam ettiğine dikkat çeken Babacan, "3 büyük şehrimiz birbirine güçlü karayolu ile bağlanmış olacak. İzmir'in hızlı tren ağına bağlanması da hedefimiz" diye konuşarak çalışan kazanır elması kızarır mesajı verdi.

Babacan, işadamlarının "Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilememesi durumunda ekonominin nasıl etkileneceği" yönündeki sorususunu da cevaplarken, Erdoğan'ın mutlaka seçilmesi gerektiğinin altını çizerken, "Öyle gösteriyor ki, halkımız son 12 yılda elde edilen başarılardan memnun. Bu başarılı çizginin devam etmesini istiyor. Kamuoyu yoklamalarında öyle görünüyor ki, Başbakanımız birinci turda, olmadı ikinci turda cumhurbaşkanı olarak seçilecek. Hiçbir kamuoyu yoklaması gerçek seçimin yerini tutmaz, ama siyasi istikranın devamı için de bulunduğumuz coğrafya için en önemli konu. İstikrar bozulduğunda Türkiye ne hale geliyor etrafımıza bakınca görüyoruz. Biz arzu ediyoruz ki istikrar ortamı güçlenerek devam etsin."

Toplantıya ilgi çok yoğundu. Tüm iş alemi bayram ertesi bronzlaşmış tenleri ile yerini almıştı. Toplantının geç başlaması nedeniyle de bol bol kulis yapılması dikkati çekti. Benim dikkatimi çeken en önemli konu ise İzmirli suya hasret gibi müjde bekliyor. Ekonomik durgunluk iş alemini ve piyasaları alt üst ederken İzmirli işadamları bir yudum su bekliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası cansuyu gerekli çünkü artık tahammül sınırı çoktan aşılmış.

 

 

05 Ağustos 2014 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
Genç bilim insanı ailesi olmak
Geleceğin bilim yıldızları
Mavi mavi kullanıldık!
İzmir'e Destek
Otobüsler Arapsaçı!
Spora Ağıt
Ne Olacak Bu Kordon'un Hali?
Al Gülüm Ver Gülüm!
Seçmene Yüklenmeyin Kardeşim!
Kapa..Aça..Kapa..
Gündeme Dair Bir İki Şey
Siyasi Nezaket...
Dedim, dedi...
Yattık kalktık hooop liste değişmiş
Seçmeni tanımak...
İpe un sermek= Okul ödevi
Seçim havası
Sadede gelelim!
EXPO'nun kayıp ruhu
Tüm sorunlar örtüldü (mü?)
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir