28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Öğrenciler "Bir yol yaptılar"



"Ya bir yol bul, ya bir yol yap, ya da yoldan çekil..." Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) İnşaat Teknolojisi Bölümü öğrencileri bu mottoyu kuvveden fiile taşıdı.

Öğrenciler mesleki uygulamalar dersinde kendi okullarının yoluna parke taşı döşedi. Belediyenin gönderdiği eski taşlardan öğretim üyelerinin de yardımlarıyla yol yapan öğrenciler çalışmayla hem pratik yaptı hem de okullarına hatıra bıraktı.

Afyon MYO İnşaat Teknolojisi Bölümü öğrencileri, bu yıl 'mesleki uygulamalar' dersinde daha fazla pratik yapabilecekleri bir çalışma yapmak istedi. Öğrencilerin zor olmasına rağmen daha aktif bir uygulama yapmak istemesi üzerine öğretim üyeleri, yüksekokulun eğitim binası ile otopark alanı arasında kalan kameriyeye giden bozuk beton yolu yenilemeye karar verdi. MYO yönetiminin de çalışmaya onay vermesiyle bozuk betonda düzenleme çalışmaları yapmaya başlayan öğrenciler, yoğun günlerde alanın otopark olarak da kullanılabilmesi için alana ek bir giriş yolu yaptı. Uygulama için okul yöneticileri ve öğretim üyeleri Afyonkarahisar Belediyesi ile temasa geçti. Belediyenin gönderdiği 4 kamyon kilit taşı yanı sıra inşaat ve hafriyat şirketleri de okula ücretsiz kum gönderdi.

İŞ GÜVENLİĞİNE DİKKAT ETTİLER

Parke yol yapılacak alanı düzelttikten sonra kumla kaplayan öğrenciler, belediyenin gönderdiği kullanılabilir taşları tek tek ayıkladı. Öğretim üyelerinin de yardım ettiği uygulama dersinde, kız ve erkek öğrenciler zincir oluşturarak taşları elden ele taşındı. Diğer bölümlerden öğrencilerin de katıldığı çalışmada, öğrenciler birer işçi gibi hem malzeme taşıdı hem de birer usta gibi yola parke taşı dizdi.

KIZ ÖĞRENCİLER DE ÇALIŞTI

Kız öğrenciler de saha çalışmasında en az erkek öğrenciler kadar ter döktü. El arabasıyla kum taşıyan, parke yapılacak alana kürekle kum yayarak düzeltti. Çalışma esnasında iş güvenliğini elden bırakmayan öğrenciler, baret taktı, iş tulumu ve eldiven giydi. Saha çalışmasının yanı sıra eğlenceli vakit geçiren öğrenciler, okullarına unutulmaz bir anı bıraktı.

TEORİYİ PRATİĞE DÖKTÜLER

MYO'ya gelen okul alanına 450 metrekare parke taşı döşendiğini belirten öğretim görevlisi Kurtuluş Arık, çalışmalara 1 ve 2'nci sınıftaki toplam 120 öğrencinin katıldığını söyledi. Arık, öğrencilerin derste teorik bilgi aldığını, çalışma sayesinde pratik yapma şansı bulduğunu kaydetti. Sahada çalışma yapmanın teorik bilgiye göre daha fazla dikkat gerektirdiğini öğrendiklerini anlatan öğrencilerden Bayram Çapat, dersi öğrenirken okula bir hatıra bırakmak istediklerini söyledi. Bölümden mezun olduklarında inşaat teknikeri olarak görev yapacaklarını belirten öğrencilerden Salih Avcu ise uygulama sayesinde işi mutfağında öğrenme şansı bulduklarını vurguladı. Parke döşedikleri alanın otopark olarak da kullanılabileceğine değinen Avcu, "Derste ne yapabiliriz diye konuşuyorduk. Hocalarımız da bize burayı yapmamızı önerdi. Biz de gönüllü olup böyle bir derse başladık" dedi.

26 Kasım 2013
Etiket; afyon meslek yüksekokulu, afyon inşaat teknolojisi, afyonkarahisar üniversite öğrenci, kurtuluş arık, afyonkarahisar kocatepe üniversitesi Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir