25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Öldürdüğü kadının ailesinden özür diledi



 Menderes'te, önünü kesip tecavüze kalkıştığı 44 yaşındaki Nurgül Erbaş’ı av tüfeğiyle vurup öldürmek suçundan tutuklanan ve müebbet hapis cezasına çarptırılması istemiyle hakkında dava açılan 27 yaşındaki F.G. ilk kez hakim önüne çıktı. F.G., hasımları sanarak öldürdüğünü öne sürdüğü Erbaş’ın yakınlarından özür diledi. Duruşma bitiminde sanığa saldırmaya çalışan ölen kadının yakınları, güvenlik güçleri tarafından engellendi.

Olay, geçen temmuz ayında, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Gümüldür yolu üzerinde meydana geldi. Boş bir arsada kanlar içinde yerde yarı çıplak halde hareketsiz yatan bir kadını görenler durumu, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekiplerinin kontrolünde, yerde yatan kişinin öldüğü belirlendi. Bunun üzerine çevre güvenliğini alan polis, olay yerinde inceleme yaptı. Ölen kadının, hiç evlenmemiş Nurgül Erbaş olduğu anlaşıldı. Polis, ramazan ayı olması nedeniyle oruç tutan Erbaş’ın, ağabeyiyle buluşmak üzere tek başına evinden çıkıp tarlalarına doğru gittiğini, bu sırada yolda karşılaştığı F.G.’nin kendisine tecavüz etmek istediğini, karşı koyunca ise namlusu kesik av tüfeğiyle öldürdüğünü belirledi. F.G.’nin, tatilcilerin kendisini görüp, polisi araması üzerine olay yerinden kaçtığı öne sürüldü. Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet ve genel güvenliği tehlikeye düşürme suçlarından poliste iki ayrı suç kaydı bulunduğu ve uyuşturucu madde kullandığı belirtilen F.G.’nin, üç yıl önce de bir kadına tecavüze yeltendiği ancak bununla ilgili bir şikayette bulunulmadığı iddia edildi. F.G.’nin ailesiyle birlikte, bu kadının yakınları tarafından öldürülmekten korkup İstanbul’a taşındıkları, olaydan üç gün önce tekrar kendisinin Menderes’e geldiği anlaşıldı. Harekete geçen ekipler, suç aleti tüfeği de olay yerinin 100 metre ilerisine atan F.G.’yi, saklandığı yakınlarının evinde yakaladı. Tutuklanan F.G. hakkında Erbaş’ı öldürmekten müebbet hapis, “uyuşturucu madde taşımak ve bulundurmak” suçundan 2 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.

ÖLENİN AİLESİNDEN ÖZÜR DİLEDİ

İzmir 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanık F.G. avukatı, öldürülen Nurgül Erbaş’ın annesi Firdevs Erbaş ile ağabeyleri ve kızkardeşleri katıldı. Duruşmada savunma yapan sanık F.G., olaydan bir gün önce husumeti olan silahlı kişilerin saldırısına uğradığını, bu nedenle daha önce bir arkadaşına verdiği tüfeği geri aldığını, bir adet de kartuş aldığını, ertesi gün o kişilerin kendisini arayacaklarını duyduğu için eve gitmeyip, çocukluğunun geçtiği bir barakaya gittiğini, sabaha kadar orada kaldığını söyledi. Korkusunun geçmesi için yanında bulunan uyuşturucu haplardan içtiğini anlatan F.G., 5-6 saat daha barakada kaldıktan sonra öğle saatlerinde bir araba gördüğünü, kendisine saldırmaya gelenlerin aracı olduğunu düşündüğünü, kendisine doğru bir kişinin yürüdüğünü fark ettiğini, ancak uyuşturucunun etkisiyle kim olduğunu tam seçemediğini, yaklaştığında ateş ettiğini, yanına gittiğinde, başından yaralandığını gördüğünü öne sürdü. Sanık F.G., “Şahsın ellerinden tutup kenara çekerken, şalvarı indi. Şalvarını çıkarıp kafasına sardım. Tüfeği attım, kaçtım. Vurduğum şahıs o sırada yaşıyordu” dedi.

Mahkeme Başkanı Hamdi Çiftçi'nin, ölen kadına tecavüz edip etmediğini sorması üzerine sanık, “Vurulduğu yerden yol kenarına götürdüm, şalvarını çıkarıp kafasına sardım, ama tecavüz etmedim. Olanlardan çok pişmanım. Ölenin yakınlarından özür diliyorum” cevabını verdi.

“EK İDDİANAME HAZIRLANSIN”

Nurgül Erbaş'ın ailesinin avukatlarından Türker İzzet İşbilir, sanığın 'ruhsatsız silah bulundurma', 'bir suçu işlemek amacıyla kolaylaştırmak' ve 'cinsel saldırı' suçlarından da yargılanması gerektiğini belirtti, bu yüzden ek iddianame hazırlanmasını talep etti. Avukat İşbilir, sanığın maktule cinsel saldırı olayını gören ve polise haber veren tanığın dinlenmesini istediklerini, ayrıca ölenin ağabeyi Şenol Erbaş'ın karndeşini üzeri çıplak şekilde gördüğünü, bunun da cinsel saldırıyı işaret ettiğini söyledi.

Cumhuriyet savcısı ise Adli Tıp Kurumu'ndan gelen otopsi raporunda cinsel saldırıyı gösteren bir bulguya rastlanmadığının belirtildiğini, olayın nitelikli adam öldürme değil, kasten adam öldürme suçu olduğunu, bu nedenle sanığın iddianamede talep edilen maddelerce yargılanması gerektiğini söyledi.

Hakim Hamdi Çiftçi başkanlığındaki mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, davaya müdahil olmak isteyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun talebinin reddine, F.G.’nin iddianamede talep edilen suçlardan yargılanmasına karar verildiğini belirterek duruşmayı erteledi.

Duruşma öncesi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Nurgül Erbaş'ın annesi, ağbeyleri ve kız kardeşleri ile daha önceki cinayetlerde yakınlarını kaybedenler katıldı. 

07 Ekim 2013
Etiket; menderes, nurgül erbaş, av tüfeğiyle vurulma, tecavüz, Barbaros Mahallesi Gümüldür yolu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'in suyunda tehlike yok
Çamur kurutmak için güneş enerjisi
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Menderes şenlendi
Uçurtmalar hazır
İZBAN Torbalı'ya uzuyor
Tecavüz sempatik bir eylemmiş meğer!
Havzaya bir arıtma daha
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir