28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ölen oğullarının yüzünü gördüler!



Uşak’ta son derece ilgi ve duygu dolu bir buluşma gerçekleşti. Türkiye'nin 4 yüz naklinin yapıldığı Turan Çolak, bağış yapan aileyi ziyaret etti. Ziyarette ölen gencin annesi Emine Yılmaz, oğlu Tevfik Yılmaz’ın yüzünü alan Turan Çolak’ın yüzünü ve saçlarını okşadı.

Uşak’ta geçen yıl hayatını kaybeden 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz’ın organları ailesi tarafından bağışlanmıştı. Tevfik Yılmaz’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle ailesi mevlid okutturmaya karar verdi. Yılmaz ailesi mevlit için oğulları Tevfik Yılmaz’ın organlarını alan Turan Çolak, İrfan Geveze, Ali Fidan ve Cansu Akkkaya ile Murat Akın’ı da etkinliğe davet etti. Bağışçı aile ile ilk kez karşılaşan Turan Çolak görüşmede büyük bir heyecan yaşadı. Anne Emine Yılmaz da Çolak’ın yüzünü ve saçlarını okşayarak mutluluğunu dile getirdi.

TURAN ÇOLAK İLK KEZ UŞAK’A GELDİ

Bu arada sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Antalya’dan otobüsle Uşak’a gelen ve ardından Yılmaz ailesinin Fatih Mahallesi’ndeki evine giden Turan Çolak, heyecanlı anlar yaşadı. Tevfik Yılmaz’ın annesi Emine Yılmaz ile babası Mehmet Yılmaz da oğullarının yüzünü Turan Çolak’ta görmekten duydukları mutluluğu ifade ederek, “Bu kadar mı benzer. Kaşları, dudakları, kulakları ve çenesindeki gamzesi oğlumuza çok benziyor” dediler. Daha önce telefonda konuştuklarını ancak ilk kez yüz yüze geldiklerini ifade eden Yılmaz ailesi bir yıl önce aldıkları bağış kararının doğru olduğunu bir kez daha gördüklerini ifade etti. Sabahın erken saatlerinde Yılmaz ailesinin evinde yaşanan tanışma ve kucaklaşma dakikalarca devam etti. Anne Emine Yılmaz, Turan Çolak’ın yüzünü ve saçlarını dikkatli bir şekilde bakarak dakikalarca okşadı.

HAYATA BUNLARIN SAYESİNDE TUTUNUYORUM

Buluşmada oğlunun organlarını bağışlayarak doğru bir karar verdiğine inandığını yineleyen Emine Yılmaz, ölümün çok acı olduğunu ancak başkalarına hayat vermenin mutluluk verici bir his olduğunu ifade etti. Ölümün bu kadar acı olduğunu hiç tahmin etmediğini anlatan Emine Yılmaz, “Ben hep doğru kararlar verdim. Ölümün bu kadar acı olduğunu hiç tahmin etmiyordum. Bu kadar yakınıma düşmemişti. Allah düşmanıma vermesin. Ama bu acının üstesinden bunların sayesinde gelebiliyorum. Başka türlü oğlumun acısının üzerinden gelemezdim. Hala ilaçlarla ayakta duruyorum. Ama hakikaten nakil olan çocuklarımın desteği çok fazla. Beni hayata bağlıyorlar. Ben artık bunları özlüyorum. Aynı çocuğumu özlüyorum. Özleyince hemen arıyorum. Allah’ım bu acıyı kimseye yaşatmasın ama bu mutluluğu herkesi yaşatsın. Aynı askerlik gibi. Herkese askerlik nasip olmaz. Herkese de organ vermek de nasip olmaz. Oğlumun yüzü sivriydi. Turan’ın yüzü daha toplu. Burnu ve dudakları çok benziyor” dedi.

Oğlunun geçen yıl Anneler Günü öncesi hayatını kaybettiğini da bildiren Emine Yılmaz, “Oğlum bana Anneler günü hediyesi olarak sizi bıraktı. En güzel anneler günü hediyesi oldu. Ben sadece bu söyleyeceğim. Oğlum Tevfik bensiz duramazdı. Ölüm acı bir şey vadesi geldi, ben intihar demiyorum. Ama bana anneler günü hediyesi verdi. Beni hayatta tutabilmek için bu çocuklarımı verdi bana. Bağış kararı alınca elimi açıp zor durumda insan varsa onlara vereyim diye dua ettim. Allah’ım bana sizlere verdi” dedi.

Baba Mehmet Yılmaz ise “Çok mutluyum. Bunları görünce daha mutlu oluyorum. Çocukların hepsi geldi. Anlatılacak bir duygu değil yaşanması kazım. İlk kez karşılaştık. Turan oğluma çok benziyor. Kaşları, burnu, kulak aynı. Yüz hatları belli zaten. Turan’ın yüz yapısı biraz toplu” dedi. Aile ile ilk kez görüşen Turan Çolak ise yaşadığı mutluluğu ifade etti. Heyecanlı olduğunu da söyleyen Çolak,”Benim için çok büyük bir şey şimdi bu. Daha önce telefonla konuşmuştum aileyle. İlk defa geliyorum. Ailenin yanına geldikten sonra daha çok mutlu oldum” dedi.

14 Mayıs 2013
Etiket; Uşak, Turan, Çolak, Emine, Yılmaz, Yüz, Nakil Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Dijital reklam kazandırıyor
2018 model gelinikler
Öğretmenlik hayatımızın tercihi
Gelinliğin hikayesi yazılacak
İzmir Fuarı'nda üç boyutlu yüz tarama
Bornova Becker güç kazandı
Altın kız madalyasıyla geldi
Maçlar 80 dakika olsaydı keşke!
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir