29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Organlarıyla umut oldu



Afyonkarahisar’da geçirdiği kazanın ardından kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 3 kişiye umut oldu.

Afyonkarahisar’da geçirdiği trafik kazası sonrası yaralı olarak kaldırıldığı Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde tedavisi devam eden bir kişinin bugün gerçekleşen beyin ölümünün ardından bağışlanan organları ile üç kişinin hayat bulacağı bildirildi. Hastanın, karaciğeri ve iki böbreği ailesi tarafından alınan kararla bağışlanmasının ardından, adeta zamana karşı bir yarış başladı. Ailenin isteği üzerine organları bağışlanan kişinin ismi açıklanmazken, hastane yönetiminden alınan bilgelere göre, organları bağışlanan donörün organlarının alınması için İstanbul’dan üç kişilik özel bir ekibin geldiği bildirildi. Yaklaşık üç saat süren operasyonun ardından donörden alınan karaciğeri İstanbul Marmara Üniversitesi Pendik Araştırma ve Uygulama Hastanesinde acil karaciğer nakli bekleyen 24 yaşındaki bir hastaya nakledilmek üzere kara yoluyla önce Zafer Bölgesel Hava Limanını oradan ambulans uçak ile yola çıktı. uçağın İstanbul Sabiha Gökçen Hava Limanına ineceği ve oradan karayolu ile hemen hastaneye götürüleceği kaydedildi. Diğer yandan donörden alınan sol böbrek kara yoluyla Konya Necmettin Erbakan Hastanesi’ne, sağ böbrek ise nakledilmek üzere Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde nakil bekleyen bir hastaya gönderildi. Sağlık ekiplerinin adeta zamanla yarıştığı organ nakli transferlerinde, çok sayıda ambulans ve sağlık çalışanı görev aldı.

"BİR AİLENİN DRAMINI ÜÇ AİLENİN DE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"

Gerçekleşen nakillerle ilgili olarak bilgiler veren Afyonkarahisar Devlet Hastanesi yöneticisi Hasan Aslan, bu olayda bir ailenin dramının ve üç ailenin mutluluğunun aynı anda yaşandığını söyleyerek, organ naklinin öneminin çok büyük olduğunu vurguladı. Türkiye’ de sadece böbrek bekleyen hasta sayısının 55 bin olduğunu hatırlatan Aslan, buna rağmen kadavradan organ bağış sayısının ise yıllık 300 civarında olduğunu kaydetti. Aslan, şöyle konuştu, "Bu olay Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde organ bağışının önemini gösteren bir olaydır. 2011 yılında hastanemizde bir donörden organ bağışı olurken, 2012 yılında ise beş beyin ölümü gerçekleşen vaka olmasına rağmen hiç organ bağışı olmamıştı. Bugün gerçekleşen beyin ölümü vakası ise altıncı vaka olacak. Bizim ölçeğimizde ki bir hastaneye göre yapılan organ bağışı aslında ekibimizin iyi çalıştığının bir göstergesidir. Tabi burada organları bağışlanan kişinin ailesinin tutumu da çok önemli, ailemizin duyarlı davranışı ile Türkiye’nin üç farklı noktasına, karaciğer İstanbul da 24 yaşındaki genç bir hastaya nasip olursa nakledilecek. Konya da bir hastamız şuanda belirli bir hastamızın tespiti ise ulusal koordinasyon merkezi tarafından yapılacak." dedi.

Donör Afyonkarahisar-Gazlıgöl karayolunda 26 temmuzda meydana gelen trafik kazasında ağır yaralı olarak Afyonkarahisar Devlet Hastanesine kaldırılmış ancak beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine organları ailesi tarafından bağışlanmıştı.

30 Temmuz 2013
Etiket; afyonkarahisar, organ, nakil, gerçekleşen, 3, hayat, kurtulma Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Gerçek bir destan
İzmir Fuarı'nda üç boyutlu yüz tarama
Altınordu Türkiye Şampiyonu
Evka 3 böyle olacak
Karşıyaka 'çocuklar' gibi şen
Bu gurur Yorgancılar'ın
İzmir derbisi Tire'nin
Yorgancılar'dan vize çağrısı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir