16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Orman: Kanımızın son damlasına kadar...



Beşiktaş Fikret Orman, kulübün Akaretler'deki binasında yaptığı basın toplantısında, dün oynanan Galatasaray derbisinin uzatma dakikalarında yaşanan olaylar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fikret Orman, basın açıklamasının başında konunun dağılmaması için soru almayacağını belirtirek, şunları söyledi:

"Beşiktaş Kulübü'nün dün yaşanan olaylarla ilgili kurumsal görüşünü açıklayacağım. Öncelik Beşiktaş Jimnastik Kulübü, isminden de anlaşılacağı üzere bir spor kulübüdür. Benim konularla ilgili açıklamalarım da sporla alakalı olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Beşiktaş Kulübü başkanlık makamı da ne savcılık makamıdır, ne de emniyet makamıdır.

Dün akşam yaşanan olaylarda organize bir durum var ise yetkili kurumlar bunları ortaya çıkarır. Bize düşen görev, yetkili kurullara yardım etmektir. Biz konu ile ilgili gerekli suç duyurularında bulunduk. 90 artı 2. dakikaya kadar Türk futbol tarihinin en yüksek seyirci kapasitesine sahip bir derbi maçı en ufak olay olmadan devam etmiştir. Taraftarımızın sahaya peçete bile atmadan takip ettiği bir müsabaka izledik. Karşılaşmada hiçbir taşkınlık yaşanmadı. Türk futbol tarihinin en kalabalık derbisinin son bölümünde yaşanan olayları taraftarlarımız ıslıkları ile protesto etmişlerdir. Olayların başladığı anda taraftarımız tepkisiz kalmamış ve yaşananları ayıplamıştır.

Bu olayların içine giren kişiler tespit edilerek, bunlardan hesap sorulmalıdır. Bu olaydan en çok zararı Beşiktaş Kulübü görmüştür. Yönetime geldiğimiz günden bu yana taraftarlarımız ile olan duruşumuz çok nettir. Biz hiçbir gruba taviz vermeyen bir yönetim anlayışına sahibiz. Tüm taraftar gruplarımıza eşit mesafedeyiz. Geçen sezon kapalı tribünümüzün boş kalmasını göze alarak bu duruşumuzu ortaya koyduk. Dün mağdur olan taraf Beşiktaş Kulübü'dür. Dünya'nın birçok ülkesinden, Anadolu'nun birçok şehrinden maçı izlemeye gelen taraftarımız mağdur olmuştur.

Bu kadar güzel bir şölenin yaşandığı bir günde ortaya çıkan fotoğraf beni de çok üzmüştür. Bu işten en çok zararı Beşiktaş gördü. Dün çıkan olaylarda ayrıca hiçbir kamu malına zarar verilmemiş, hiçbir polis aracı yakılmamıştır. Futbol takımımız sahadayken başlayan olaylar, takımların içeri girmesi ile daha da alevlenmiştir."

Beşiktaş Kulübü'nün, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu da açıklan orman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaşananlar hepimizi derinden üzmüştür. Beşiktaş Kulübü bugün savcılığa suç duyurusunda bulunarak tüm gerekli işlemlerin yapılmasını talep etmiştir. Kulübümüz bu kişiler hakkında tazminat davası da açacaktır. Ayrıca maçın güvenliğini sağlayan şirket ile de sözleşmemizi feshedeceğiz. Dünyanın hiçbir yerinde taraftarları tutmak için görevli insanların taraftarlardan kaçtığı görülmemiştir. Böyle bir komediyi hiçbir yerde görmedim. Yeni stadımızda Kart 1903'ü olamayanlara bilet veya kombine satışı yapmayacağız. Bize bu zararı verenleri bir daha stadımızda görmek istemiyoruz. Dün akşam son dönemlerde oldukça formsuz olan bir hakemin de bu maça nasıl atandığını bilmiyorum. Ancak hakem maçı çığırından çıkaracak kararlar verse de, rakip oyuncular taraftarımızı tahrik edecek hareketler yapsa da, sahaya atlamak kimsenin haddine değildir. Bu kişilerin ceza alması konusunda elimizden gelen desteği gerekli kurumlara vereceğiz."

Başkan Orman, Olimpiyat Stadı'ndaki eksikliklerle ilgili de, "Olimpiyat Stadı'nın böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaya müsait değildir. Bu stadı biz bu sezon kiralayarak kullanıyoruz. Ancak belirli yerler için 150 bin TL'lik harcamalar yaptık. Kiracı olduğumuz bir yerdeki tüm eksikleri biz gideremeyiz" diye konuştu.

Toplu bilet dağıtımı yapılmadığını vurgulayan Orman, Beşiktaş Kulübü'nün mağdur olan taraf olduğunu da belirterek, şunları söyledi:

"Bizim olduğumuz yerde toplu bilet dağıtımı olmaz. Bize bu palavraları atanlar zamanında bu işleri yaptıkları için bizi de kendileri gibi sanıyorlar. Biz misafirlerimize parasını vererek biletlerini aldık. Sponsorlarımıza verilen biletlerin de ne olduğu tek tek kayıtlıdır. Biz sahaya taraftarlarımız girmesine kesinlikle taviz vermeyiz, ancak bu durumu sağlamak da emniyetin görevidir. Beşiktaş Kulübü bu konuda mağdur olan taraftır. Kulübün yaşananlar sonrası fazla bir ceza alacağını sanmıyorum. Futbol Federasyonu'nun ve kurumlarının vereceği kararları yakından takip edeceğiz. Mağdur olanın cezalandırılmasına müsaade etmeyeceğiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana hakem hataları konusunda birçok haksızlık yaşadık. Ancak Beşiktaşlıların içleri rahat olsun. Ben ve arkadaşlarım Beşiktaş'ın menfaatlerini sonuna kadar savunacağız. Beşiktaş şu anda ligin lideridir ve bu sene şampiyon olacağız. Camiamız daha fazla kenetlenecek. Daha büyük sponsorluk anlaşmaları imzalayacağız. Beşiktaşlılar kulüpleri ile dayanışma halinde olacaklardır. Dün Olimpiyat Stadı 80 bin değil de 280 bin kapasiteli olsaydı taraftarlarımız yine stadı dolduracaklardı. Biz Türkiye'nin en köklü ve en büyük çınarıyız. Beşiktaş için bu yaşananlar kayadan bir parça toz almaktır. Biz buradayız ve kanımızın son damlasına kadar savaşacağız."

23 Eylül 2013
Etiket; Fikret Orman, derbi açıklama, Beşiktaş derbi olaylar, Fikret Orman bilet Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Ronaldinho Kapıdan İçeri Giremez!
Karşıyaka Belediye Başkanına Beşiktaş Kartı
Ronaldinho transferine Orman el koydu
Fikret Orman'dan çok sert sözler
Orman'ın baba acısı
Çarşı Grubu'ndan flaş açıklama
Fernandes'ten şok sözler!
Türk futbolunun lokomotiflerinden 30 Ağustos mesajı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir