18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Orman yangınlarında naklen yayın



Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'nün orman yangınlarına müdahale eden ekipleri sevk ve idare için kullandığı, Yangın Yönetim Aracı’na mobil görüntü aktaran kamera sistemi kuruldu. 20 bin liraya mal olan sistem sayesinde yangınlar, gündüz 36 kilometre, gece 500 metre uzaklıktan görüntülenebilecek. Kamera, internet aracılığı ile yangın görüntülerini Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na aktaracak.

Polis ve jandarmanın kullandığı Mobese kameralarından esinlenen Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Şube Müdürü Metin Kasar, müdahalelerin sevk ve idaresini kolaylaştırmak amacıyla gelişmiş bir kamera sistemini Yangın Yönetim Aracı'na monte etmeyi tasarladı ve bunu Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın'a anlattı. Yalçın öneriyi kabul etti. Balıkesir Valisi Ahmet Turan da Kasar'ın projesine destek verdi. Mobil görüntü aktarma sistemi, yangın yönetim aracına monte edildi ve deneme çalışmalarında tam not aldı.

YANGINLAR 36 KİLOMETRE UZAKTAN İZLENEBİLECEK

Sistem hakkında bilgi veren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Şube Müdürü Metin Kasar, orman yangınları sırasında hakim bir tepeye konuşlandırılacak Yangın Yönetim Aracı'nın kamerası sayesinde, uzaktan yangının hangi bölgelerde daha yoğun hangi kısımlarda daha az olduğuna bakılarak yer ve hava ekiplerinin yönlendirileceğini kaydetti. Kasar, "Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içinde tarihi ve milli parklar yoğun halde bulunuyor ve yangına hassas bir bölge. Bu nedenle yangın söndürme çalışmalarının iyi yönetilmesi ve ilgili yerlere bilgilerin acil aktarılması gerekiyor. Bu nedenle mobil görüntü aktarma sistemini kullanmayı kararlaştırdık. Kameranın gece görüş yeteneği var. Gece çıkan yangınlarda 500 metre mesafeden net bir şekilde görüntü alınabiliyor. Gündüz ise kameranın '36XZOOM' özelliği nedeniyle 36 kilometre mesafeden yangının kalbine kadar görüş sağlanabiliyor. 20 bin liraya mal olan kamera, 360 derece dönme yeteneğine sahip. Elde edilen görüntüler, belirli bir internet protokol (IP) adresi üzerinden aktarılabiliyor. IP adresini bilenler dünyanın her yerinden internet olduğu takdirde bu kameranın görüntülerini izleyebiliyor. Ayrıca kamera üzerinde Global Positioning System (GPS) olduğundan koordinat verebiliyor. Bu sistem Türkiye'de orman teşkilatında bir ilk" diye konuştu.



'BAKANLIK ÇOK HASSAS'

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yangınların üzerine hassasiyetle odaklandığını söyledi. Yangınların önlenmesi ve erken müdahale konusunda bakanlığın son derece duyarlı olduğunu belirten Yalçın, “Mobil görüntü aktarma sistemini bakanlıkta anlattık. İlgiyle karşılandı. Bu sistemin yaygınlaştırılacağı konusunda izlenimler edindim. Biz bu işin öncülüğünü yaptık. İnşallah beklediğimiz yararı sağlarız. Yangınlar, aynı anda Bölge Müdürlüğümüz ve bakanlıktan da takip edilebilecek. Ayrıca kamuoyuna bilgi verme konusunda daha çabuk olacabileceğiz” dedi.

26 Temmuz 2013
Etiket; balıkesir, orman, müdürlüğü, mobil, naklen, yayın, araç Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Altınordu yenilgiyle tanıştı
Kaf Kaf direniyor
Milli maçlar TRT'de mi Lig TV'de mi?
Ne Bal Kes ne Kaf Kaf
Ne Şeytan Ne Bal Kes...
Uzun yaşamın sırrı burada
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
Yangınlar azaldı, masrafları çoğaldı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir