28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ormana üniversite yapılırken yanımda değildiniz



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı’ndaki gösterilerle ilgili olarak, "Geçmişte hükümetleri tehdit etmek, hükümetleri hizaya getirmek, bir kaos ortamı oluşturarak demokrasi dışı müdahalelere zemin hazırlamak için yapılanların benzerini yaşıyoruz. Sandıkta başarı sağlayamayanların, son dönemde sık sık sokak sokak direniş çağrısı yapan bir ana muhalefet partisinin umutsuzluk içinde bu eylemleri kışkırttığını görüyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 42. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Başbakan Erdoğan, kongrede yaptığı konuşmanın büyük bir bölümünü Taksim’de yaşanan olaylara ayırdı. Türkiye’de farklı toplulukların binlerce yıldır kardeşçe yaşadığına dikkat çeken Erdoğan, “Millet olarak yüzyıllar boyunca çok çeşitli senaryolarla çeşitli tuzaklara maruz bırakıldı. Tarih içinde işgaller yaşadık. Fitne nifak girişimlerine, terörist saldırılara maruz kaldık. Her seferinde birbirimize inandık. Şu anda çözüm süreci adı altında 30 yıllık terör meselesini bitirecek önemli adımlar atıyoruz. Şu 30 yıl içerisinde terörle mücadeleye bu devletin yapmış olduğu harcama 300 milyar doları aşmıştır. Bu adeta yeniden bir Türkiye inşa etmektir. Hamdolsun terör meselesi konusunda önemli mesafeler alırken sevindirici bir noktaya ulaştık. Kardeşliğimizi daha da pekiştirecek bir umuda yolculuk başladı” dedi.

"GEÇMİŞTE KAOS ORTAMI OLUŞTURMAK İÇİN YAPILANLARIN BENZERİNİ YAŞIYORUZ"

Türkiye’nin her alanda büyüdüğü günlerde Taksim’de istenmeyen olayların yaşandığını anlatan Başbakan Erdoğan, “Geçmişte hükümetleri tehdit etmek, hükümetleri hizaya getirmek, bir kaos ortamı oluşturarak demokrasi dışı müdahalelere zemin hazırlamak için yapılanların benzerini yaşıyoruz. Sandıkta başarı sağlayamayanların, son dönemde sık sık sokak sokak direniş çağrısı yapan bir ana muhalefet partisinin umutsuzluk içinde bu eylemleri kışkırttığını görüyoruz. Dün bütün taraflara çağrı yaptım. Protesto ise protestoyu yaptınız. Meseleniz sizin ağaç dikmek midir. Ağaç kesimi söz konusu değil. Ağaç sökümü söz konusudur” diye konuştu.

“BİZE ‘AĞAÇ KATLİAMI YAPIYORMUŞ’ DİYE HAVA ATIYORLAR”

Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduğu dönemde yaptığı ağaçlandırma çalışmalarını anlatarak, “O dönemde İtalya’dan, Almanya’dan ağaçlar ithal ettik. Çünkü biran önce şehri yeşile büründürmek istiyordum. Şu anda da Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyarı aşkın fidan diktik. Bunun dışında da yaklaşık 750 milyon civarında 3-10 yaş grubu arasında ağaç diktik. 160 civarında park Türkiye genelinde tesis ettik. Biz isteyene 250 bin metrekare, 500 bin metrekare ücretsiz arazi veriyoruz, ağaçlandır diye. Böyle bir çalışmanın içinde olan bize ‘ağaç katliamı yapıyormuş’ diye hava atıyorlar” şeklinde konuştu.

“BU ÇEVRECİLERİN HİÇBİRİNİ YANIMDA BULAMADIM”

Belediye başkanlığı döneminde Zekeriyaköy’de ormanlık alana inşa edilen özel bir üniversite ile mücadele ettiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi; “Ben onlarla büyük bir mücadele verdim. Eğer üniversite yapacaksanız niçin orası. Orman alanı dışında bir yerde yapın. O zaman ben yanımda bu çevrecilerin hiç birini bulamadım. Devrin cumhurbaşkanı açılışını yaparken ‘burayı engellemek isteyenler şimdi nerede’ diye açıklama yaptı. Cezaevinden çıktım davama yine devam ettim ve davayı kazandım. O üniversite orman ve su işleri bakanlığımızın. Kiracımız olarak o üniversite hizmet veriyor. Yıkabilirdik ama üniversite olduğu için yıkmadık. Bu grup Türkiye’nin bir numaralı holdingi. Hadi gidin orada bir gösteri yapın. Gezi parkı 12 ağaç dediniz bunları yaptınız”

“TAKSİM’DE KESİNLEŞMİŞ BİR AVM PROJESİ YOK”

Taksim’de gezi parkının kaldırılması iddiasında olmadıklarını söyleyen Erdoğan, “Bu gezi parkında aslına uygun olarak topçu kışlasını, yeşili de muhafaza edecek şekilde yeniden inşa etmek istiyoruz. Aynı zamanda mevcut Atatürk Kültür Merkezi’ni (AKM) yıkmak suretiyle çevresindeki boşluklarla dev bir kültür ve opera binasını yapmak istiyoruz. Çünkü şu anda hiçbir işlevi dahi kalmadı. Orada etkinlik yapanlar da memnun değil. Samimi olanlar diyorlar ki ‘burası bir kültür merkezi olmaktan başka adını ne koyarsanız koyun’ Bir taraftan da taksim meydanını yayalaştırıyoruz. Tutturmuşlar bir AVM. Burada uluslararası camiadan alışılmış bir AVM zaten yapamazsınız. Burada kesinleşmiş olarak bu anlamda bir AVM projesi de yok. Belki buraya bir şehir müzesi yapacağız. Belki şehir müzesi ile beraber farklı etkinlikleri ortaya koyabilecek bir mimari eser ortaya koyacağız. Sadece bir kez söylenmiş olaylar üzerine karşınızda bir muhatap da yok alıyorlar birilerini geliyorlar. Dert başka. Şu anda Türkiye sağlıklı bir geleceğe yürüyor. Bana diktatör diyorlar. Bu ülkeye hizmet edene diktatör diyorlarsa buna diyecek bir şey bulamıyorum” ifadelerini kullandı. Taksim projesi ile ilgili seçimden önce kamuoyu araştırmaları yaptıklarının altını çizen Erdoğan, adımlarını ona göre attıklarını kaydetti.

02 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir