19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ormancılardan 'ateşle oynamayın' uyarısı



İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, orman yangınlarında artık kritik günlere girildiğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınları konusunda riskli günlere girilmesi nedeniyle, Kemalpaşa’daki Karaorman Deposu’nde basın toplantısı düzenledi. Sorumluluk sahaları olan İzmir ve Manisa illerinin orman yangınlarına karşı son derece hassas bölgeler olduğunu dile getiren İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, her yıl bu bölgelerde ortalama 2 bin yangın çıktığını belirtti.

Bu yangınların 250’sinin orman, 1750’nin kırsal alanda çıkanlar olduğunu dile getiren Aydın, "Orman yangınlarına karşı verdiğimiz eğitim çalışmaları bitti. Artık ormanların içine herhangi bir yangın tehlikesine karşı tüm gücümüzle hazır bekliyoruz. Fakat bu yıl insan kaynaklı yangınlara karşı defalarca uyarılarda bulunduk, yine de yangınlar çıktı. 2012 yılı mayıs ayına kadar çıkan orman yangınlarında 4 hektar alan yanarken, bu sene sadece Manisa’da mayıs ayında çıkan yangında 265 hektar alan yandı. Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum. İlk yağmur yağıncaya kadar ateşli piknik, bahçe, tarla temizliği yapmasınlar" dedi.

Bölge Müdürü İbrahim Aydın, ormanları, sigara dumamına bile hassas 25 kamera ve 66 gözetleme kulesi ile 24 saat kontrol altında tuttuklarını anlattı. Aydın, "Orman yangınlarında etkin mücüdelede önemli rol oynuyan havuz sayımız 300’e ulaştı. Bir insan ömrü kadar sürede yetişen ormanlar 2 saatte yok olmasın. Bizim için ormanları korumak ülke toprakların korumakla eş değer. Bugüne kadar bu uğurda 108 şehit, onlarca gazi verdik. Şu anda yangına hava araçları ile müdahaleyi 18 dakikada yapabiliyoruz ancak hedefimiz bu süreyi 15 dakikaya indirebilmek. Yangına bu sürede yetişemedikten sonra uçağınız, helikopteriniz olmuş ne farkeder. Vatandaşlar bir duman bile görseler ücretsiz olan Alo 177 Orman yangın ihbar hattını arasın. Bu kente 5 milyona yakın insan yaşıyor. Bunların 1 milyonda biri hata yapsa her gün en az 5 yangın eder" diye konuştu.

Toplantı sonrasında arazözde görevli yangın söndürme ekipleri arasında, eğitim amaçlı düzenlenen tatbikat, özel bir televizyon kanalında yayınlanan Survivor yarışmasını aratmadı. Ekipler aşırı sıcağa, zor arazi koşullarına rağmen arazöz hortumlarını büyük bir gücü ile takım halinde, 300 metre çekerek belirlenen hedeflere yangın söndürmede kullanılan köpükleri sıktı. Bu arada toplantıya katılan gazete ve televizyon muhabirleri ile kameramanlara, 15 Ağustos 2007 tarihinde, çoban ateşinden çıkan yangınla kül olan 367 hektar büyüklügündeki alan helikopterle havadan gösterildi. Yangın sonrası bu alanın 151 hektarı, yapılan dikimlerle gençleştirilirken, 216 hektarına ise tabii olarak 28 bin fıstık çamı, 11 bin servi, 500 bin kızılçam, bin meşe, 6 bin de yangına dayanıklı türler olan akasya ağacı dikildi. Yanan alanda fışkıran yeşil görüntüler yüzleri güldürdu.

04 Haziran 2013
Etiket; izmir, orman, bölge, müdürü, ibrahim, aydın, uyarı Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN'DE İFTARLIKLAR PEHLİVAN'DAN
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir