28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ortak operasyonla sınırdaki köyde yakalandı



Reyhanlı İlçesi'nde 52 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıların '1 numaralı' planlayıcısı olduğu iddiasıyla aranan Nasır Eskiocak, Yayladağı İlçesi'nde sınırdan Suriye'ye geçmeye çalışırken yakalandı.

Gece yarısı Yayladağı'na bağlı Güveççi Köyü yakınlarında asker ve polisin gerçekleştirdiği ortak operasyonda Nasır Eskiocak ile birlikte ona yardım ve yataklık yaptığı öne sürülen 3 kişi daha gözaltına alındı.

Reyhanlı kent merkezinde geçen 11 Mayıs'ta 52 kişinin ölümüne, 100'den fazla kişinin de yaralanmasına neden olan çifte bombalı saldırının '1 numaralı' planlayıcısı olduğu iddiasıyla aranan Nasır Eskiocak'ın, Yayladağı'na bağlı Güveçci Köyü yakınlarında sınırı geçip Suriye'ye kaçmaya çalıştığı bilgisi üzerine dün saat 23.00 sıralarında 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı ve Hatay Emniyet Müdürlüğü ortak operasyon düzenledi. Suriye sınırına yaklaşık 300 metre uzaktaki Güveçci Köyü yakınlarında Nasır Eksiocak ile kendisine yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen 3 kişi yakalanıp, etkisiz hale getirildi.

Nasır Eskiocak ve yanındaki 3 kişi, zırhlı araçlara bindirilip, sorgulanmak üzere Hatay Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Hatay Valiliği, operasyonun saat 23.00 sıralarında tamamlandığını açıkladı.

18 GÖZALTI, 12 TUTUKLAMA

Suriye'nin Lazkiye kentinden deniz yoluyla Türkiye'ye getirilen 'RDX' tipi yaklaşık 300 kilo patlayıcının 2 minibüste patlatılması ile ilgili yürütülen soruşturmada değişik tarihlerde 18 kişi gözaltına aldı. Hatay Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan 18 şüpheli, Adana Adliyesi'nde Terörle Mücadele Kanunu'nun 10'ncu maddesi ile görevli Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Şüphelilerden 12'si tutuklandı. 6 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. M.K., A.M., İ.Ş., İ.D. E.Ö. M.G., A.E, F.G. S.E., Y.B., N.K. ile asli faillerden Mehmet G. tutuklanarak cezaevine konuldu. Olayla ilgisi olduğu öne sürülen Yusuf Nazik ve Temir Dükan'ın halen arandığı bildirildi.

NASIR ESKİOCAK KİMDİR?

Hatay nüfusuna kayıtlı Nasır Eskiocak'ın, Suriye sınırında kaçakçılık olaylarına karıştığı güvenlik güçlerince belirtildi. Önceki yıllarda çeşitli sol terör örgütleriyle ilişkili olduğu öne sürülen Nasır Eskiocak'ın, 'Acilciler' adıyla bilinen THKP-C eski yöneticisi Miraç Ural'ın yönettiği örgütle de bağlantısı olduğu iddia ediliyor. Nasır Eskiocak'ın Yayladağı sınır kapısından Lazkiye'ye çok sık giriş-çıkış yaptığı da belirlenmişti.

11 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir