28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Otomotiv sektörü, Gezi Parkı’ndan etkilendi mi?



    TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, Gezi Parkı olaylarının sektöre hiçbir olumsuz etkisinin olmadığını söyledi. Bursa’daki Taşıt Araçları Yan Sanayiciler Derneği (TAYSAD) üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısından önce basın mensuplarının sorularını cevaplayan TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, gündemdeki konuları değerlendirdi. Gezi Parkı’nda yaşanan olayların otomotiv ihracatına ve olayların sektöre hiçbir etkisinin olmayacağını belirten Dudaroğlu, “Çünkü oradaki istekler farklı. Belki Türkiye’nin dışarıdan görünen imajını biraz negatif yönde etkileyebilir ama uzun süreli devam edecek bir süreç olmadığı için iş dünyası bunu pek önemsemez. Özellikle üyelerimizden bize yansıyan olumsuz iş kaybı yönünde bir şey yok” dedi.

  Avrupa Birliği ülkelerine ihracatımızın ister istemez azalmakta olduğunu belirten Dudaroğlu, “Biz tedarik yapan üyelerimizi pazar çeşitliliğine gitmelerini öneriyoruz. Üyelerimize Amerika Kıtası, Rusya Bölgesi, Afrika Kıtası ve Uzak Doğu Bölgelerindeki pazar çeşitliliğinden bahsediyorum. Oralara ciddi çalışmalar var. Son dönemde Çin’in tehdit olmaktan çıkıp fırsat oluşturduğunu fark ediyoruz. Otomotiv sanayimizde tedarikçiler arasında ihracat rakamları fena değil. En azından düşme eğiliminde değiliz. Geçen seneye nazaran baktığımızda biraz daha yukarı çıkma grafiği gözümüze çarpıyor” diye konuştu.

"ÜRETİMDE OLUMSUZLUK YOK"

  Kur artışı ihracata olumlu yansırken ani dalgalanmaların üretim açısından maliyetleri olumsuz etkilediğinin altını çizen Dudaroğlu, “Gerekli merciler ile yapılan görüşmelerde döviz kurlarının gerçeği yansıtmadığını söylediler. İhracatımıza olumlu yansıyacağı için doların 1,90 seviyesinde olmasını arzu ederiz. Ani dalgalanmaların olmasını arzu etmiyoruz. Enflasyona bağlı olarak dolar 1,90 olarak kalacaksa bunun sürdürülebilir olması temennimiz.

  Onun için Merkez Bankası’nda ciddi çalışmalar var. Ben çok büyük bir tehlike görmüyorum" diye soruya yanıt verdi. Sektör olarak 2012’deki rakamları koruma hedefi belirlediklerini ifade eden Dudaroğlu, mevcut durumu korumak isterken yatırımı da ötelemek zorunda kalabileceklerini söyledi. Onun için bu dönemde çok fazla yatırım olamayacağı belirten Dudaroğlu, “Belki yenileme yatırımları olur. Yatırım yapılabilmesi sadece ana sanayinin getireceği projelerle olabilir. O projeler hayata geçtikçe yatırımlar olur. Bunu da önümüzdeki günlerde göreceğiz. Şu anda ortada konuşulan çok önemli projeler de olmadığı için 2013’te insanlar mevcudu koruyacak. 2013’te bildiğimiz yatırımlar yok” dedi.

21 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir