29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Pasaport'ta yeni dönem



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kıyı Tasarım Projesi’ndeki ilk imalata Pasaport’tan başladı. 3 ay sürecek çalışmalar, Cumhuriyet Meydanı ile Konak Pier arasındaki bölümü yepyeni bir görünüme kavuşturacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin denizle bağının güçlendirilmesi için Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanmasını hedefleyen “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde önemli bir adım daha attı.

Projedeki ilk imalat çalışmaları Pasaport’tan başladı. 90 gün içinde tamamlanması planlanan çalışmalar sırasında işletmelerin faaliyetlerinin engellenmemesi için tüm önlemler alındı. Bu kapsamda öncelikle, kara tarafında drenaj, aydınlatma altyapıları, söküm ve beton atma işlemleri ile tenteler yapılıyor. Beton atma ve betonun kuruma süresi haricinde, çalışmalar günlük işleyişi bozmayacak şekilde planlandı. Beton dökme çalışmaları sırasında da, işletmelere kolaylık olsun diye ahşap köprü uygulaması yapılacak.

Yepyeni bir pasaport Proje kapsamında, yaklaşık 750 metrelik Cumhuriyet Meydanı- Konak Pier arasındaki bölüm, herkesin kolaylıkla gezip dolaşabileceği rahatlığa ve estetik bir düzenlemeye kavuşacak. Deniz tarafında yer alan yaya yolu ve bisiklet yolu yenilenecek. Deniz kıyısına taşarak yürüyüş yolunu kesintiye uğratan masa ve sandalyeler, işletmelerin bulunduğu kara tarafına alınacak. Mevcut durumda yaya yolu ile bir arada olan bisiklet yolu, tamamen bisikletli kullanımına ayrılacak şekilde araç yolu koduna indirilecek. Yol boyunca yerleştirilen bariyerlerle, bisikletlilerin motorlu araçlardan güvenli şekilde ayrılması sağlanacak. Kara tarafındaki kaldırımlar da yine yaya rahatlığı ön plana alınarak genişletilecek.

Kara tarafında peş peşe sıralanan, İzmirlilerin buluşma mekanı Pasaport kafeleri ise birbirleriyle uyumlu görünümleri, özel tasarım tenteleri ile daha konforlu hale gelecek. Mevcut araç yolu tek gidiş olarak düzenlenecek ve yolun kara tarafında otopark cepleri oluşturulacak. Otopark cepleri dışında araç park edilmesinin ve deniz görünümünün engellenmesinin önüne geçilecek. Projenin maliyeti 2 milyon 576 bin 835 TL. 4 yeni meydan geliyor Pasaport’ta kıyı şeridi düzenlemesinin yanı sıra, bölgede bulunan 4 alan da meydan kimliğine büründürülecek.

Kentin denize açıldığı, İzmir için karakteristik özellikler barındıran bu meydanlara farklı türde ağaçlar dikilecek. Sebiller, yarı gömülü özel çöp konteynırları ve bisiklet parkları gibi yeni kent mobilyalarının yanı sıra ağaçların altına, bölgeye özel tasarlanmış oturma birimleri ve aydınlatma elemanları yerleştirilecek. İzmir yine örnek İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve “İzmirlilerin Denizle İlişkisini Güçlendirmekte Uygulanacak Tasarım Stratejisi Planı” adıyla yürütülen çalışma, Mavişehir’den İnciraltı’na dek uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin ve Körfez’in yeniden tasarlanmasını hedefliyor. Proje, hazırlanma yöntemiyle de bir ilk.

Çoğu İzmirli olan Türkiye’nin önemli mimarlarıyla kentsel ve endüstriyel tasarımcılarının oluşturduğu 100’ü aşkın gönüllünün oluşturduğu tasarımlar çerçevesinde Körfez Mavişehir-Alaybey, Alaybey-Alsancak Limanı, Alsancak Limanı-Konak ve Konak-Üçkuyular olarak 4 bölgeye ayrılıyor. Körfez ise 5 bölge olarak yıl boyu etkinliklerin yapılabileceği bir alan olarak değerlendirilecek. İnciraltı Kent Ormanı’ndan Mavişehir’e kadar 40 km uzunluğundaki hatta İzmirlinin denizle daha fazla bütünleşebilmesi için kent terasları, deniz balkonları, yüzer platformlar, kent kumsalı gibi uygulamaların hayata geçirilmesi öngörülüyor.

20 Kasım 2013
Etiket; izmir kıyı tasarım, kıyı tasarım projesi, pasaport düzenleme izmir, izmirdeniz, konak pier Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir