20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Polisler net teşhis edilemedi



Eskişehir'dea sivil kişilerin sopalarla dövdüğü üniversiteli Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne ilişkin, şüpheli 6 polis memuru bugün teşhis için jandarma getirilip tanıklara gösterildi. Polislerin teşhis edilip edilemediğini avukatların açıklanması bekleniyor. İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı direnişine destek için birçok ilde olduğu gibi Eskişehir'de de düzenlenen gösteride, polisin sıktığı biber gazından kaçarken ara sokakta Ali İsmail Korkmaz'ı sopalarla döverek ölümüne neden olan sivil giyimli kişilerin saptanması için bugün tanık teşhisi yaptırıldı. Ali İsmail Korkmaz'ı sopalarla döven kişiler oldukları iddiasıyla 6 polis memuru bugün teşhis için İl Jandarma Komutanlığı'na getirildi.

6 TANIK 22 KİŞİ ARASINDA BULMAYA ÇALIŞTI

Teşhise 6 tanık katılırken, sivil giyimli polisler yine sivil kıyafet giydirilen 16 jandarmayla bir odaya alındı ve tek tek çağrılan tanıklara gösterildi. Avukatların da bulunduğu teşhis işleminin tamamlanmasının ardından İl Jandarma Komutanlığı'ndan çıkan tanıklar yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı. Tanıkların şüpheli 6 polisi teşhis edip edemedikleriyle ilgili avukatların açıklama yapması bekleniyor. Bu arada Ali İsmail Korkmaz'ı sopayla döven kişiler arasında bulunduğu öne sürülen, 12 Temmuz'da gözaltına alınıp serbest bırakılan halk otobüsü şoförü Serkan K., savcılığın itirazı üzerine 20 Temmuz günü tutuklanmıştı.

KORKMAZ AİLESİNİN AVUKATLARI: NET TEŞHİS YAPILAMADI

İl Jandarma Komutanlığı'nda 6 polise yaptırılan tanık teşhisi 6,5 saat sürdü. Sabah saat 09.00'da başlayan teşhis işlemleri saat 15.30'da tamamlandı. Bazı tanıklar aradan geçen zaman ve olay saatinin gece karanlığı olması nedeniyle teşhiste zorlandıklarını dile getirirken, bazı tanıkların da olaylarla bir ilgisi bulunmayan polislerin yanında duran sivil jandarmaları teşhis ettikleri, getirilen polislerin net olarak teşhis edilemedikleri öne sürüldü. Teşhis işlemlerinden sonra il Jandarma Komutanlığı'ndan dışarı çıkan ve isminin yazılmasını istemeyen bir tanık, "Olaylar başlayınca ben işyerimi kapatıp meyhaneye gittim. Kimin ne yaptığını görmedim. Görmediğim bir şeyi nasıl teşhis ederim?" diye konuştu.

Ölen Ali İsmail Korkmaz ailesinin avukatlarından Selin Dağlar da İl Jandarma Komutanlığı'ndan çıkarken, "Teşhis işlemi bitti. Soruşturma hala devam ediyor. Detay veremeyeceğim" dedi.

Korkmaz ailesinin avukatlarından Önder Öztürk ise tanıkların net bir teşhiste bulunamadıklarını söyledi. Avukat Öztürk şunları kaydetti:

"Ali İsmail Korkmaz olayında İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda teşhis işlemi gerçekleştirildi. Bu teşhis işlemlerinde o gün olay yerinde olduğu iddia edilen şahıslar getirildi ve teşhis işlemi başlatıldı. Tanıklar daha önce verdikleri tarife göre onların bulunup bulunmadığının tespitini yapmaya çalıştılar. Tabi çok sağlıklı teşhis işlemi yapılmadı. Çok somut veri yok şuanda elimizde. Sadece tanıklar şüpheli oldukları iddia edilen, o gün olay yerinde bulunduğu iddia edilen insanların bazılarını benzetebildiler. Soruşturma devam ediyor. Burada çok somut şeyler alınmış durumda değil. Teşhis önemliydi, ama net şekilde teşhis yapılamadığı için bugün de çok somut veri elde edilemedi. Tabi burada şunu da düşünmek lazım. Bu olayın yaşandığı günden buyana 51 gün geçti. 51 gün sonra yapılan teşhis işlemi ne kadar sağlıklı olabilir önce bunu düşünmek gerekiyor. Ama biz avukatlar olarak gerekeni yapıyoruz, tüm Türkiye gerekeni yapıyor. Umarım bu işin sonunda olayın faali bulunur adalete teslim edilir diye düşünüyorum. Ali İsmail hastanede olduğunda da ve vefatından sonra da tanık sayısı zaman zaman arttı. Umarım olayı gören başkan insanlar da varsa eğer, ki olduğunu da düşünüyoruz onların da en kısa sürede cumhuriyet başsavcılığına başvurarak bildiklerini anlatmalarını, maddi gerçeğin ortaya çıkması için gerekeni yapmalarını ümit ediyoruz."

23 Temmuz 2013
Etiket; ali, ismail, korkmaz, eskişehir, darp, bilirkişi, rapor, mahkeme, teşhis, polis, tanık, jandarma, avukat, selin, dağlar, önder, öztürk Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TFF'DE İZMİR GÜCÜ
NARLIDERE'DE GELECEĞİN SPORCULARI YETİŞİYOR
MENEMEN'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN MÜJDESİ
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
İZVAK'tan üçüncü zirve
47. Folkart TSYD Kupası Menemen'in
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir