Karşıyaka İzmir'in çöplüğü olamaz

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Karşıyaka’ya kurulması planlanan katı atık değerlendirme ve bertaraf tesisi için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun meslek odaları temsilcileri ile birlikte yaptığı inceleme sonrası yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Aziz Kocaoğlu’nu İzmir’e ve Karşıyaka’ya geri dönüşü olmayan zarar vermekle suçlayan İlknur Denizli bu işin yılmaz bir takipçisi olacağını ve CHP’li Büyükşehir Belediyesinin Karşıyaka’yı İzmir’in çöplüğü yapmasına engel olmak için sonuna kadar mücadele edeceğini belirtti. 


İZMİR CHP’NİN ARKA BAHÇESİ DEĞİL!


Büyükşehir Belediyesi’nin çöp tesisi kurulacak alana meslek odalarının temsilcileriyle yaptığı gezinin ardından Yamanlar Köyü muhtarıyla bölgede inceleme yapan AK Parti İlknur Denizli “CHP’li Büyükşehir Belediyesi sanırım İzmirlilerle dalga geçiyor. Bölgeyi gezen, gören ve İzmir seven hiç kimse bu doğal güzelliğe çöp tesisi yapılmasına razı gelemez. Körfezin en güzel manzaralarından birini izleyebileceğiniz alana çöp tesisi kurmak hangi akıldan çıkabilir anlamak mümkün değil." dedi.


"İZMİR’İN ÇÖPLÜĞÜ KARŞIYAKA DEMEYE GÜÇLERİ YETMEZ"


Aziz Kocaoğlu’nu yaklaşan seçimler ve CHP’de aday belirleme sürecinin devam etmesi sebebiyle adaylık derdine düşen CHP’li yerel yöneticilerin ataletinden yaralanarak bir oldubittiyle Karşıyaka’yı İzmir’in çöplüğü yapmaya uğraşmakla suçlayan İlknur Denizli, İzmir’e bu kötülüğü yapmak için uğraşanların, hedeflerine ulaşamayacaklarını söyledi

“Karşıyaka’ya İzmir’in çöplüğü dedirtmeye CHP’nin de Aziz Kocaoğlu’nun da gücü yetmez. Yerel yönetimlerden beklentilerle, genel siyaseti karıştıran her koşulda ideolojik önyargılarla hareket eden, CHP’li belediye isterse evimin önüne çöp tesisi kursun ben CHP’ye oy vermekten vazgeçmem diyenler olabilir. Ama CHP’li yöneticiler bütün İzmir’in bu mantıkta olduğu hayalini kurmasınlar, boşuna heveslenmesinler. İzmir CHP’nin arka bahçesi değildir. İzmir İzmirlilerindir ve İzmirliler çöp tesisinin Karşıyaka’da kurulmasına izin vermeyecektir." diye konuştu.


"İSTERSE EVİMİN ÖNÜNE YAPSIN DİYENLER OLABİLİR AMA..."


Karşıyaka’ya çöp tesisi kurulmasının sadece bir çevre sorunu değil aynı zamanda Karşıyaka’nın geleceği ile oynamak olduğunu belirten İlknur Denizli “Karşıyaka’ya çöp tesisi kurmanın bir diğer sonucunu Karşıyaka’nın yıllar içinde oluşmuş marka değerini düşmesi ve bölgede yaşayanların sahip oldukları mülklerin değerinin ciddi biçimde azalması olacağını söyledi. “Anlamsız bir ısrarla, geçmişte örneklerini gördüğümüz ben karar verdim yaparım anlayışının Karşıyaka’ya çevre anlamında zararı olduğu gibi Karşıyakalıların yaşam standardına da zararı olacak. Çöp tesisinin yanlış seçilmiş yerinin Karşıyaka’ya bir diğer zararı da emlak fiyatlarını düşmesi olacaktır. Çöp tesisinin kurulduğu bölgedeki hâkim kuzeyli rüzgârların Karşıyaka’ya merkeze taşıyacağı kötü kokular ve kanatlı istilası emlak fiyatlarını düşürecektir. CHP’li yerel yöneticilerin Karşıyaka’ya bu kötülüğü yapmakta ısrarlı olmalarını Karşıyakalılara nasıl anlatacaklar merak ediyorum.


"CHP’Lİ BELEDİYELER İZMİR’İ YÖNETMEYİ BECEREMİYORLAR"


İzmir’i CHP’li belediyeler kötü yönetiyorlar. Nereye elimizi, atsak elimizde kalıyor dediğimizde bozuluyorlar, kızıyorlar. Şehrin durumu ortada. Buradan ilan ediyorum. Ya Aziz Kocaoğlu kendi kararıyla geri adım atacak ya da İzmirliler kendisine doğru yolu gösterecektir. Karşıyaka’nın isminin yanına çöp, çöplük kelimelerini getirmeye kimsenin hakkı yok. İzmir sahipsiz değil. Zamanı geldiğinde İzmirliler kentlerine sahip çıkacaktır.


"İZMİR’İN EN GÜZEL KÖRFEZ MANZARASINA..."


İzmirli seçmenler tarafından seçilmiş milletvekili olarak İzmirliler bilsinler ki; Karşıyaka’ya çöp tesisi kurulmasına engel olmak için sonuna kadar mücadele edeceğim. Yeri geldiğinde İzmirlilik üzerine ahkâm kesenler, Karşıyaka’ya çöp tesisi yapılması konusunda yerel seçim sürecinde CHP zarar görmesin diye sesleri çıkarmadan kenarda bekleyebilirler. Bazıları ideolojik pozisyonları sebebiyle, kimileri siyasi gelecek kaygısıyla bu faciaya karşı sessiz kalabilirler. Ben kendi adıma tek başına kalsam da bu konuda mücadeleye devam edeceğim”