DİSK CHP'yi ağırladı

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığının başlattığı Sendika ziyaretleri kapsamında ilk durak DİSK oldu. İl Başkanı Ali Engin ve bazı yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyaret DİSK Ege Bölge Temsilciğinde gerçekleşti. 
Ziyarete CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Sendikalardan sorumlu başkan yardımcısı Savaş Akıncı, İl başkan yardımcıları Ceyhan Kayhan ve Ülkümen Rodoplu, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ile sendika yönetimi, diğer şube başkanları, iş yeri temsilcileri ve çok sayıda sendikalı katıldı.
ENGİN: “TARİHSEL BAĞIMIZ VAR”
Sendika ziyaretleri kapsamında ilk görüşmeyi DİSK ile yaptıklarını belirten CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, sadece toplu sözleşmelerin de yaşanabilecek aksaklıkların DİSK-CHP işbirliğini bozamayacağına vurgu yaptı.
Ai Engin, “Parti yerel seçime giderken İzmir’deki iktidar partisinin başkanı ve yöneticileri olarak sendikaları ziyaret ediyoruz. Bu çerçevede ilk ziyaretimizi DİSK’e yapıyoruz. Tabi daha önce de ziyaret etmiştim. Yine hem seçime giderken hem sendikalı işçilerimizin gerek belediyede çalışan gerekse de diğer işyerlerinde çalışan işçilerimizin de sorunlarını da konuşacağız. DİSK’le tarihsel bir bağımız var, gönül bağımız var. Aynı pencereden bakan, demokrasi mücadelesi vermiş, Türkiye’nin iki büyük kurumu CHP ve DİSK… Belediyelerimizde bazı anlaşmazlıklar oldu, bundan sonra da olabilir. DİSK’le CHP’nin işbirliğini önleyemez, önlememeli. Belediyeler birer kamu kurumu. Tabi ki partili belediye başkanlarımız tarafından yönetilen kurumlar. Sorunları konuşmaya devam ederiz, çözebildiğimizi çözeriz ama hiçbir şekilde DİSK’in ve CHP’nin kurumsal işbirliği zarar görmemeli, görmez de. Biz de işin oraya gelmesine razı değiliz” diye konuştu.


MEMİŞ SARI: “29 BELEDİYEDE TOPLU SÖZLEŞMELERİMİZ İYİ BİTTİ”
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da sorunların aşılamayacak sorunlar olmadığını belirterek, şunları söyledi:
“Yerelde bir seçime gidiyoruz. Örgütlü bulunduğumuz yaklaşık 29 belediyede toplu sözleşmelerimiz çok iyi bitti. Bir tek 30’uncuda sorun yaşadık. Bu sıkıntı DİSK’e zarar veren bir sıkıntıydı. Toplu sözleşmelerin her zaman masa başında bitmesi ve iş barışından yanaydık, olayın Yüksek Hakem Kuruluna gitmesi ve oradan farklı şekilde gelmesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 10 bin üyemizin bu süreçten mutsuz şekilde ayrılmasına sebep oldu. Ama bu aşılmayacak ya da aşılamayacak bir durum değil. Biz olaya günü birlik bakan insanlar değiliz. Yaşam devam ettiği sürece mücadele de devam edecektir. İZENERJİ ve İZELMAN’da çalışan arkadaşlarımızın YHK kararı sonrası kayıpları oldu. Umarım İl başkanı olarak siz arabulucu olursunuz ve o ufak tefek eksiklikler de ortadan kalkar. Arkadaşlarımızın o kaygısı da ortadan kalkar ve hep birlikte o sorunları aşarız. İşçi arkadaşlarımızın sorunlarını dineleme, onları anlama ve çözüm konusunda adımlar atmanızı diliyoruz. İzmir’i bilen biri olarak size söylüyorum, bu konuda vereceğiniz destek, o kırgınlıkları da ortadan kaldırır. Ve bu sayede, el ele, kol kola birçok şeyi başaracağımıza inanıyorum.”
SARI: “SENDİKAL HAKLAR GASPEDİLMEK İSTENİYOR. YARDIM EDİN”
Yasama yılının başlaması ile birlikte işçileri bekleyen tehlikelerin olduğunu hatırlatan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, CHP’den destek isteyerek, “Emeklilerimizle, çalışanlarımızla biz hala sınıf ve emek mücadelesinin içerisindeyiz. Nefesimizin yettiği yere kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz ve AK Parti’nin karanlığını yıkmak için elimizden geleni yapacağız. Biliyorsunuz ki, toplu sözleşmelerin haricinde de önümüzde bizi bekleyen başka sıkıntılar var. Yeni yasama yılı geliyor. Hükümet yeni yasama yılında, kıdem tazminatları, ihbar tazminatlarını ortadan kaldırmak, alt işveren ve üst işveren ilişkilerini ortadan kaldırmak, emeklilerin sendikal haklarını ortadan kaldırmak ve torba yasalar ile çalışanların sendikal haklarını gasp etmek için çalışıyor. Biz önümüzdeki süreçte sendikal anlamda mücadeleyi sürdüreceğiz. Emekten, demokrasiden yana olan partilerimizin de bu mücadele boyunca yanımızda olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.