Engellilerin dalış mutluluğu

 Çeşme'de düzelenen etkinlikle engelli 5 genç, eğitmenler eşliğinde tüplü dalış yaparak su altının güzelliklerini keşfedip, keyifli bir gün yaşadı.

Bostanlı Lions Kulübü, engelilerin su altının gizemli dünyasını keşfetmeleri için Çeşme Altın Yunus Oteli Koçluoğlu Dalış Merkezi’nde etkinlik düzenlendi. Bu yıl 6’ncısı düzenlenen etkinliğe İzmir Rehabilitasyon Merkezi Kulübü’nden gelen 5 ortopedik engelli katıldı. Önce teorik eğitim verdildi, ardından da eğitmenler eşliğinde denizin derinliklerine dalındı. Engelliler, keyifli bir gün geçirirken, su altının güzelliklerini görme fırsatı buldu.

Bostanlı Lions Kulübü Danışmanları’ndan Uğur Erden, bu aktiviteyle daha önce denize bile girmemiş bedensel engelileri, suyun altına indirmeyi planladıklarını belirtip, "Suyun altındaki güzellikleri görmelerini istiyoruz. Bedensel engelilerin, sudan çıktıktan sonra ifadelerinden ne kadar mutlu olduklarını görüyoruz. Dalış öncesinde, engeliler, sağlık kontrolünden geçilip, dalış sırasında uymaları gereken kurallar anlatılıyor" dedi.

İzmir Rehabilitasyon Merkezi Kulübü Derneği Başkanı Ramazan Kaymaz, amaçlarını engelilerin de spor yapabileceğini gösterip, onları bu tür aktivitelere yönlendirmek olduğunu söyledi.