BMC'de yerli oto üretimi haberi sevinç yarattı

 Hükümet BMC krizini yerli otomobil üretimiyle çözmeye çalışıyor. Mayıs ayında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) Çukurova Grubu’ndan yönetimi devraldığı BMC’nin Çalık Grubu’na satılacağı ve burada yerli oto üretimi yapılacağı yönündeki haber, sektörde sevinç yarattı. İzmir’deki sektör temsilcileri, kararın doğru olduğunu belirterek, bölgeye yatırımcı çekebilmek için de önemli bir gelişme olduğunu kaydetti. 

TMSF’nin 17 Mayıs’ta Çukurova Grubu’na ait bazı şirketlerle birlikte yönetimini devraldığı BMC’nin Çalık Grubu’na satılacağı ve burada yerli oto üretimi yapılacağı yönündeki haber, sektörü heyecanlandırdı. Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, yerli otomobil üretimi konusunda en doğru adresin BMC olacağını belirterek şunları söyledi:

"BMC ticari ve askeri araçları başarıyla üretiyor. BMC otomotiv sektöründe otobüs ve kamyon gibi ticari araçlar da yapsa bilgili bir işgücüne sahip. Bu şirket yönetimsel hatalardan dolayı kapanma durumunda kaldı. Türkiye otomotiv sektörünü de yakından ilgilendiren bilgi birikimi çalışanlarda var. Bu gelişme, çalışanların mağdur olmaması açısından da çok önemli. Aynı zamanda ülkemizin bir yerli otomobil yapabilmesi için gerekli teknolojilere belli bir yatırım yapılarak başarıya ulaşılacağına inanıyorum. Çok doğru bir karar. Bir an önce devreye girerse bölge ekonomisine büyük ivme sağlayacak. Başka otomotiv yatırımlarını da bölgeye çekebilir. BMC’yi kimin alacağı önemli değil. Bir yatırımcının işe başlaması önemli."

'ÜLKENİN SIRTINDAKİ KAMBUR KALKAR'

EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, çalışmayan her sanayi kuruluşunun ülkenin kaybı olduğunu dile getirerek, "Her kim alırsa alsın bir an önce devreye girmesi ülkenin kaybını engeller. Çalışmayan işletmeler istihdam yaratmaz, vergi vermez, sadece sahibine değil ülkenin sırtında bir kamburdur. BMC’nin bölgemizdeki tek otomotiv sanayi olması bölge açısından ayrı bir önem taşıyor. Bir diğer önemi de yüzde 100 yerli sermayeli bir şirket olması."

'ÖNEMLİ BİR ARGÜMAN OLACAK'

Ege Otomotivciler Derneği Başkanı Mustafa İduğ da, otomotiv ve yan sanayinin İzmir ve Ege bölgesi’nde büyük potansiyelinin olduğunu, BMC’nin çalıştığı süre içinde bu sektöre en büyük katkıyı verdiğini söyledi. İduğ, "Bu kadar önemli bir sanayi tesisinin yeniden harekete geçecek olması olumlu bir gelişme. Yerli üretimin devamı açısından da hayati önem taşıyor. Bu bölgeye yeni yatırımcılar çekmeye çalışırken, elimizde önemli bir argüman olacak" diye konuştu.