İzmir-Mardin hattında esrar operasyonu

İzmir'de narkotik timleri, daha önce 521 kilo 850 gram esrar ele geçirdiği zehir şebekesinin elemanlarına yönelik ikinci kez operasyon düzenledi. Bu kez de 540 kilo esrar, Mardin’de üretildiği köyden çıkartıldığı anda ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 9 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, iki ay önce Mardin’den aldıkları uyuşturucuyu İzmir’e getirmek isteyen şebekenin elemanlarını takibe aldı. Konya’ın Ilgın İlçesi yakınlarına geldikleri sırada gece yarısı takip edildiklerini farkeden şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Bu baskında, 4 kişiyle birlikte araç içerisinde 521 kilo 850 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 kişi de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

BU KEZ MARDİN’DE BASKIN YAPILDI

Aynı şebekenin dışarıdaki elemanlarının yeniden faaliyet göstermek için harekete geçtiği bilgisini alan polis ekipleri, bir kez daha takibe başladı. Teknik ve fiziki takibin ardından zehir tacirlerine yönelik bu kez, esrarın üretildiği yer olan Mardin’e bağlı köyden çıkartıldığı an operasyon düzenlendi. Mardin’in yanı sıra eş zamanlı İzmir, Diyarbakır, Mersin, Gaziantep ve İstanbul'da da yapılan baskınlarda, aralarında şebeke lideri V.Ö.’nün de bulunduğu 9 kişi yakalanıp gözaltına alındı. Kamyonetin kasasında ise 540 kilogram esrar ele geçirildi. Şüphelilerin bu esrarı, İzmir’e getirdikten sonra sokak satıcıları aracılığıyla satmayı planladıkları belirlendi. Gözaltındaki 9 kişi, işlemlerin ardından İzmir'de adliyeye sevk edildi. 

9 AYDA 3 TON 910 KİLO ESRAR 

Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, bu operasyonla birlikte, kendi bünyelerinde bir rekora da imza attı. Ekipler, 2013 yılında şimdiye kadar 3 ton 910 kilo esra ele geçirdi.