Birgi İncir Festivali'ni Bedia Akartürk yaptı

Birgi’de geçen yıl ilk kez düzenlenen İrimağzı İncir Hasadı Kültür ve Turizm Festivali’nin bu hafta sonu yapılacak ikincisi için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. 
Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Festival ile ilgili yaptığı açıklamada, “Eşsiz lezzetiyle ünü giderek artan İrimağzı inciri ile birlikte Birgi’nin tarihi dokusunu ve kültürünü koruyup tanıtmak amacıyla düzenlediğimiz festivalimiz 20, 21 ve 22 Eylül günlerinde yapılacak” dedi.
Geçen yıl sadece bir güne sığdırılan festivalin bu yıl üç güne yayıldığını belirten Şener, “Festival içinde organize ettiğimiz çeşitli etkinliklerle Birgi hareketli bir dönem yaşayacak” dedi.
Açılış kokteyli, paneller, sergiler, atölye çalışmaları ve konserlerle dolu dolu geçmeye aday festivalle ilgili geri sayım devam ediyor. Yörenin en önemli değerlerinden, Osmanlı Dönemi’nin önde gelen İslam alimlerinden olan İmam-ı Birgivi ile ilgili panelin ilgi görmesini beklediklerini ifade eden Şener, "İrimağzı İncir Hasadı" Kültür ve Turizm Festivali’ne bu yıl daha büyük katılım bekliyoruz” dedi.
Şener, başta ÇEKÜL Vakfı ve tarihi Kentler Birliği olmak üzere Ödemiş Belediyesi ve değişik kurumların desteği ile yapılacak festivalin dolu dolu geçmesi için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.
Şener, “Geçen yıl 30 Eylül’de festivalimizi düzenlemiştik. Bu tarih bize biraz geç bir tarih gibi geldi. Bu nedenle festival tarihini bir hafta öne çektik. Festival süresini de üç gün olarak belirledik. Cuma gününden başlayıp, Pazar akşamına dek sürecek bir festival olmasını istiyoruz. İlk gün açılış kokteyli düzenlenecek. Kalan iki günde kültürel etkinlikler, paneller, sergiler, atölye çalışmaları ve konser yapılacak. Yöremizin ünlü sesi Bedia Akartürk konserde sahne alacak. Yine hemşerileriyle buluşacak Akartürk’ün yanı sıra çeşitli sanatçılar sahne alacak. Ödemiş Belediyesi de festivale destek sağlıyor. Hedefimiz Birgi adını daha da yüksek sesle duyuracak bir festivale imza atmak” şeklinde konuştu.
Cuma günü saat 10.00’da genel aktivitelerin yapılacağı Derviş Ağa Medresesi Meydanı’nda başlayacak program, Behiç Galip Yavuz’un Birgi Efsaneleri başlıklı söyleşisi ile devam edecek. 12.30’da da sanatçı Hamdi Alkan ile “Hamdi Alkan ile keyifli dakikalar” söyleşisi yapılacak. İlk günün akşamında İncir Belgeseli gösterimi yapılacak.
Cumartesi ve Pazar günleri de sabah saatlerinde başlayacak etkinlikler akşama kadar devam edecek. Gezi yazarı İlhan Biçer de Pazar günü saat 17.00’de İncir Belgeseli gösterimi yapacak.
Üç gün boyunca Ödemişli ve konuk sanatçıların sergi, söyleşi, spor aktiviteleri ve atölye gösterileri ile dolu dolu geçmesi beklenen festival programı, Pazar günü akşamı saat 20.30’da düzenlenecek Ödemişli Türk Halk Müziği'nin efsane ismi Bedia Akartürk konseri ile sona erecek.