Kahvaltıda 150, toplantıda 40 kişi

Manisa Ortak Akıl Platformu’nun 5’incisini düzenlediği toplantıdan önce verilen kahvaltıya yaklaşık 150 kişi katıldı. Kahvaltıdan sonraki toplantıyı ise 40 kişi izledi. Manisa’nın sorunlarının masaya yatırıldığı ve çözüm arandığı “Ortak Akıl Platformu Toplantıları’nın 5’incisini Saruhan Otel’de yapıldı.

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin başkanlığı yaptığı toplantıya, AK Parti Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Vali Abdurrahman Savaş, MHP’li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. CHP’liler ise sorunlara çözüm bulunmadığı gerekçesiyle toplantıya katılmadı. Toplantıdan önce verilen kahvaltıyı yaklaşık 150 kişi yaptı. Kahvaltıdan sonraki toplantıyı ise yalnızca 40 kişi izledi.

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi toplantıda yaptığı konuşmada, ilin katı atık ve atık su bertaraf tesisi gibi sorunlarının ortak akıl çerçevesinde çözüme kavuşturulduğunu belirterek, “Biz mantığıyla hareket ettik. Kentimize büyük hastane kazandırdık. Kula’da jeoparkı hayata geçirdik” dedi.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, belediyenin hizmetlerini daha önce düzenlenen çeşitli toplantılarda eleştiren Tanrıverdi’ye göndermede bulundu.

Başkan Ergün, özellikle katı atık bertaraf tesisinin yeri noktasında belediyeyi eleştiren Tanrıverdi için “İlk defa bir toplantıda sayın Tanrıverdi bizi eleştirmedi. Başta şehir hastaneyle katı atık bertaraf tesisinin yapılacak yeri konusunda eleştiri yağmuruna tutan Tanrıverdi’nin bu toplantıda eleştiride bulunmaması bizi şaşırttı. Demek ki bazı noktalarda mutabakata vardığımız görülüyor” diye konuştu.

İlker KILIÇASLAN/DHA