Gaziler Günü'nde anlamlı ziyaret

İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Anma Günü töreninde duygulu anlar yaşandı. 21 Mart 2012 tarahinde Afganistan’daki helikopter kazasında şehit düşen 12 askerden biri olan Binbaşı Serkan Doğan’ın kızı Ayça Umay Doğan’a İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından Devlet Övünç Madalyası verildi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Musa Çam ve Hülya Güven, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, gazi ve şehit aileleri dernekleri, çok sayıda gazi ve şehit yakını katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Mehmet Gökmen, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Gökmen, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, vatanı, milleti, bayrağı, marşı ve soydaşları için savaşır, çünkü milli hasletlerimiz olan bu duyguların tüm vatandaşlar için ayrı bir anlam ve önemi vardır. Bu ülkenin her karış toprağı binlerce şehidin kanıyla sulanmış, kahraman gazilerin kılıcının kabzasıyla mühürlenmiştir" dedi.

Konuşmanın ardından, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Afganistan’ın başkenti Kabil’de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 12 Türk askerinden Personel Binbaşı Serkan Doğan’ın küçük kızı Ayça Umay Doğan’a Devlet Övünç Madalyası ve beratını takdim etti. Törende şehit Binbaşı’nın eşi Emel Doğan, kayınvalidesi Hatice ve kayınpederi Ahmet Yaman duygusal anlar yaşadı. Bazı askerlerin de gözyaşlarını tutamadığı görüldü.