Karşıyaka, Manisaspor'u gözüne kestirdi

PTT 1'inci Lig’de hafta içi programında bay takım olan Karşıyaka’da gözler cumartesi günü deplasmanda oynanacak Manisaspor maçına çevrilirken, teknik direktör Sait Karafırtınalar iddialı açıklamalar yaptı. 19 Mayıs Stadı’nda patlama yapacaklarını söyleyen genç çalıştırıcı, "Rakibimiz son 3 maçta 5 gol yedi. Savunmada sıkıntıları var. Bu durum iştahımızı kabarttı. Ayrıca hafta içini dinlenerek geçirdik. Rakibimiz Ordu’dan yorgun ve moralsiz döndü. Bu fırsattan yararlanmaya çalışacağız" dedi.

Hakan Bayraktar’ın takımdan ayrılması, Erdi Kasapoğlu’nun da cezalı olması nedeniyle orta sahanın göbeğinde Caner Ağca, Mustafa Sevgi, Hüseyin veya Servan’dan birini oynatması beklenen Karafırtınalar, çift forvete dönme konusunda ise karar veremediğini söyledi. Teknik teknik direktör, Hakan’ın ayrılmasıyla ilgili olarak, "Kendisi Karşıyaka’ya faydalı olamayacağını iletti. Aldığı karara saygı duyduk. Orta sahada alternatiflerimiz oldukça fazla. Sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

22 YILLIK HASRET

Karşıyaka, cumartesi günü deplasmanda karşılaşacağı Manisaspor’u yenerek 22 yıllık hasrete son vermek istiyor. Rakibini Manisa’da son olarak 1 Aralık 1991’de 3-1’lik skorla mağlup eden Karşıyaka, o tarihten sonra deplasmanda oynadığı 4 maçı da kazanamadı. Karşıyaka, 19 Mayıs Stadı’nda 2003-2004 sezonunda İzmir’e 1-1’lik beraberlikle dönerken, 2004-2005’te 3-0 kaybetti. Rakibiyle 2008-2009’da 2-2, geçen sezon da 1-1 berabere kalan Karşıyaka, toplamda son 10 maçta Manisaspor’u yalnızca 2 kez yendi. 4 mücadeleyi puansız kapatan Karşıyaka, sahadan 4 kez de eşitlikle ayrıldı.