Hamile eşi acıya dayanamadı

Bornova'da, sokak ortasında uğradığı saldırıda dövülüp bıçaklanarak öldürülen bar işletmecisi Erkan Kaya, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına gelen Kaya’nın hamile eşi Betül Kaya, fenalaşınca doktor kontrolüne alınırken, babası Cemil Kaya, “Böyle ölümü kabul etmiyorum" diye isyan etti.

Olay, dün, saat 03.00 sıralarında, Küçük Park 166 Sokak 2 numaranın önünde meydana geldi. Üniversite öğrencilerinin uğrak yeri Küçük Park’ta bar işleten 31 yaşındaki Erkan Kaya, işyerini kapattıktan sonra yakındaki bir arkadaşını ziyaret etti.

Apartmandan çıktığı sırada kimliği belirsiz 7-8 kişi, Kaya’nın yolunu kesti. Bir anda tekme ve yumruklarla vurmaya başlayan saldırganlar, Kaya’yı kanlar içinde bıraktı. Hırsını alamayan saldırganlar, Erkan Kaya’nın kafasını da sokak üzerinde bulunan simit salonunun buzdolabı vitrinine defalarca vurdu. Bir süre sonra vitrin camı parçalandı. Bunun üzerine saldırganlar, olay yerine yakın bir noktaya park ettikleri iki araca binerek kaçtı.

Yaklaşık 1.5 yıl önce yaşamını Betül Kaya ile birleştiren 1 ay sonra dünyaya gelecek kız bebeğinin heyecanını yaşayan Erkan Kaya, saldırı ardından ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kurtarılamadı. Otopsisinde göğsünden de bıçaklandığı anlaşılan Kaya için bugün Atatürk Mahallesi’ndeki cemevinde cenaze namazı kılındı.

HAMİLE EŞİ FENALAŞTI

Cenaze namazına Erkan Kaya’nın annesi Gürsel, babası Cemil, hamile eşi Betül, kardeşleri ile çok sayıda yakını katıldı. Törene gelen acılı eş Betül Kaya, fenalaşınca doktor kontrolüne alındı. Gözyaşlarına boğulan baba Cemil Kaya, "Böyle ölümü kabul etmiyorum", annesi Gürsel Kaya da, "Evladım nerede?" diye haykırdı.

Kaya'nın cenazesi, Yeni Bornova Mezarlığı’nda toprağa verildi.

MEKANI ÖNÜNDE KIZ MESELESİNDEN KAVGA ÇIKMIŞ 

Olayla ilgili soruşturma sürerken, saldırganların kaçtıkları araçlardan birinin sahibi olduğu belirtilen 1 kişi, plaka doğrultusunda MOBESE kayıtlarından yola çıkan polis tarafından ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alındı. Saldırıya karışmadığı belirlenen kişinin, olay günü aracını emanet verdiğini söylediği, bu kişilerin de kimliklerinin belirlenip yakalanması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi. Saldırının, Kaya’nın geçen hafta kız meselesi yüzünden mekanının önünde çıkan kavgada bir kişiyi tokatlaması nedeniyle gerçekleştirildiği, bu yöndeki araştırmanın sürdüğü bildirildi.