Denizlispor'un melekleri

 Türkiye'de kadın futbolu büyük bir hızla gelişirken, kulüplerde görev yapan kadın antrenör sayısı da artıyor. 

Ege’nin PTT 1'inci Lig’deki temsilcilerinden Denizlispor’un altyapısında geleceğin yıldızlarını yetiştiren teknik adamlar arasında iki de kadın antrenör yer alıyor. Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki İpek Çalhan Denizlispor Futbol Okulu’nda 9 yaş grubunda, yine aynı fakülteden 20 yaşındaki Özlem Özdemir ise, 10 yaş grubunda stajyer antrenör olarak göreve başladı.

Denizlispor Altyapı Koordinatörü Muhsin Sezer, fakültede antrenörlük eğitim alan Çalhan ile Özdemir’in bilgi ve becerisine güvendiklerini söyleyerek, "Futbol okulumuzda sorumluluk verip, geleceğin yıldızlarını emanet ettiğimiz genç kızlarımız, futbola bakış açısını da değiştirecek. İpek ile Özlem’in bu alanda kendilerini yetiştirerek gelecekte önemli kulüplerde teknik direktörlük yapacaklarına inanıyorum" dedi.

En büyük hedeflerinin futbol dünyasının kadına bakış açısını değiştirmek olduğunu söyleyen İpek Çalhan, "Futbol sadece erkek sporu değil. Benim hedefim iyi bir antrenör olmak. Denizlispor’un bana verdiği şansı en iyi şekilde kullanacağım. Okulda öğrendiğim bilgileri sahada uyguluyorum. Denizlispor’un 9 yaş grubunda çok yetenekli futbolcu adayları var. Hedefim bu çocukları geleceğe hazırlamak" derken, Özlem Özdemir ise, "Zaman zaman bayanların futbolla ilgilenmesini, antrenörlük yapmasını çevremizde garip karşılayanlar oluyor. Biz bu bakış açısını değiştirmek istiyoruz. İdealimiz futbolda bayan antrenör olarak iyi yerlere gelebilmek. Şu anda altyapıda antrenör olarak deneyim kazanıyoruz ve mutluyuz" şeklinde konuştu.