Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı

 İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Engelsizmir 2013 Kongresi” kapsamında düzenlediği sanat yarışmalarından ikincisi olan Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı. Başkanlığı’nı Latif Demirci’nin üstlendiği Jüri, 520 eser arasından seçim yaparken hayli zorlandı. 


Engelsiz yaşamın öncüsü olabilmek için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Pınar ve DYO A.Ş. ana sponsorluğunda Güzelyalı Rotary Kulübü ve Yaşar Üniversitesi işbirliği ile 30 Ekim-3 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenleyeceği Engelsizmir 2013 Kongresi’ne kapsamında organize edilen sanat yarışmaları birer birer sonuçlanıyor. Fotoğraf yarışmasının ardından “Engelleri Kaldıralım“ konulu Ulusal Karikatür Yarışması’nın da sonuçları açıklandı. Başkanlığını ünlü karikatürist Latif Demirci’nin yaptığı jüri, gönderilen 520 karikatür arasından 5 eseri ödül almaya, 33 eseri de sergilemeye değer buldu.


Yarışmacılardan Ikhsan Dwiono (Endonezya) birinci, Reynerio Tamayo Fonseca (Küba) ikinci, Norbert Van Yperzeele (Belçika) üçüncü oldu. Konstantin Kazanchev (Ukrayna) ile Oleksy Kustovsky (Ukrayna) ise mansiyon ödülü almaya hak kazandı. Yarışmacılardan Halit Kurtulmuş Aytoslu (Türkiye) ise, Türkiye Karikatürcüler Derneği tarafından özel ödül almaya layık görüldü.
Engelsizmir kapsamında Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları da geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Sanat yarışmalarından üçüncüsü olan Kısa Film Yarışması’nın sonuçları ise 10 Ekim 2013 tarihinde açıklanacak. Yarışmalarda dereceye girenleri ödülleri 24 Ekim tarihinde düzenlenen törenle verilecek.