Pınar Karşıyaka'ya para ödülü

Euro Cahallenge Final Four'da  kupayı son anda kaçıran Pınar Karşıyaka Basketbol Takımı’na Karşıyaka Belediyesi 78 bin lira ödül verecek.

Belediye Meclisinde oy birliği ile alınan kararla, Pınar Karşıyaka ekibinde yer alan 26 kişiye 3’er bin lira ödül verilecek.

Geçtiğimiz hafta sonunda, Mavişehir Arena’da oynanan final maçında Rus ekibi Krasnye Krylia’ya son saniyelerde yenilenerek, 2. olan Pınar Karşıyaka’nın kentin en önemli değerlerinden biri olduğunu belirten Başkan Durak, “Kaf-Sin-Kaf Karşıyaka’mızın en önemli simgelerinden biri kupayı alamamış olabilirler, onlar bizim her zaman başımızın tacıdır. Verdiğimiz bu ödülle onlara Karşıyaka Halkı adına küçük bir teşekkür etmek istedik” dedi.

Pınar Karşıyaka’ya verilen ödül hakkında söz alan Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı ve Karşıyaka Spor Kulübünün eski başkanı Hüseyin Çalışkan, daha önceden bu ödülü kupanın kazanılması halinde 100 bin TL olarak açıkladıklarını hatırlatarak “Karşıyaka Spor Kulübü Karşıyaka’nın kendisidir. Onu farklı görmeyiz, onun üzerinden siyaset yapmayız. Avrupa İkinciliğinde emeği geçen herkesi akıttıkları ter için tebrik ediyorum” diye konuştu. Çalışkan, Belediye’nin bu süreçte takıma destek vermediği eleştirilerine de, “Şampiyonanın yapıldığı salon Karşıyaka Belediyesi’nin salonudur. Belediye Karşıyaka Spor Kulübü’ne fazlasıyla destek vermektedir. Hem de, benim Kulüp Başkanlığı yaptığım dönemden fazla destek vermektedir” diye de ekledi.