Nazilli Belediyespor'a 13 bin TL ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) 19 Eylül 2013 tarih ve 13 sayılı toplantısında almış olduğu karar ile Spor Toto 2. Lig kırmızı grup takımlarından Nazilli Belediyespor’a 13 bin TL ceza verdi. 


PFDK’nın aldığı karar ile Nazilli Belediyespor Kulübünün, 15 Eylül 2013 tarihinde oynanan Nazilli Belediyespor-Bozüyükspor Spor Toto 2. Lig Kırmızı grup müsabakasında stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 13 Bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.


1325 BİLETSİZ SEYİRCİ 13 BİN TL CEZA GETİRDİ
Nazilli Belediyespor -Bozüyükspor maçında 2 bin 500 taraftarın karşılaşmayı izlediği gözlemci tarafından tespit edilirken, Bin 100’ü kapalı olmak üzere 75’i de açık tribün olmak üzere bin 175 bilet satıldığı öğrenildi. 13 bin TL cezanın kesildiği karşılaşmada kapalı tribünden 5 bin 500 TL, açık tribünden ise 437,5 TL gelir elde edildi. Nazilli Şehir Stadının Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünden Nazilli Belediyesi tarafından kiralandığından dolayı bilet satışından elde edilen brüt hasılatın yüzde 10’u Federasyon payı olarak iki iş günü içerisinde federasyon hesabına yatırılırken, brüt hasılat matrah olarak kabul edilerek hesaplanan Katma Değer Vergisi Nazilli Belediyesi’nce bağlı bulunduğu vergi dairesine beyan edilerek, ödeniyor. Brüt hasılattan Federasyon payı ve Katma Değer Vergisi düşüldükten sonra kalan miktarın yüzde 18’i de Genel Müdürlük payı olarak ilgili Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından tahsil edilirken, sadece stadı kiralayarak karşılaşma yapan Nazilli Belediyespor ise fazla seyirci yüzünden stad hasılatı bile alamadığı karşılaşmada ceza olarak 13 bin TL ödeyecek. Yaşanan sıkıntının Alt yapı futbolcularının stada biletsiz alınması başta olmak üzere kapı girişlerindeki özel güvenlik personelinin tavizi ve kulüp yönetiminin bazı taraftar gruplarını ücretsiz sahaya aldırmasından kaynaklandığı belirtildi.