8 çocuğunun önünde annelerini öldürdü

İzmir'de, 3 ay önce kente gelen Suriye uyruklu 50 yaşındaki Salih Muhammet, sürekli şiddet uyguladığı 35 yaşındaki Türk eşi Elif Muhammet'i kalbinden bıçaklayarak öldürdükten sonra kaçtı. Babalarının annelerini öldürdüğünü gören çiftin 8 çocuğu, çocuk polisi tarafından korumaya alındı. Cinayet, Karabağlar İlçesi Eskiizmir Semti 3 bin 907'inci Sokak 24 numarada meydana geldi.

En büyüğü 20, en küçüğü 2 yaşında olan 5'i kız 8 çocuk annesi Elif Muhammet, geçen yıl eşi ile birlikte Suriye'den Mardin'e geldikten sonra, 3 ay önce İzmir'e yerleşti. Çift arasında bugün saat 06.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Sesler üzerine çiftin çocukları uyandı. Tartışmada çılgına dönen Salih Muhammet, çocuklarının korkulu bakışları arasında 20 yıllık eşi Elif Muhammet'i, ekmek bıçağıyla yaraladı. Kalbine isabet eden tek bıçak darbesiyle evin giriş kapısı önüne yığılan kadın, kanlar içinde yerde kaldı. Salih Muhammet de kaçtı.

Çocuklar olayın şokunu yaşarken, sesler üzerine eve gelen komşular yaralı kadını görünce polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekiplerinin kontrolünde, kadının öldüğü belirlendi. Babalarının annelerini öldürdüğünü gören çocuklar da, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Sağ gözü görmediği için özürlü maaşı aldığı belirtilen Salih Muhammet'in özellikle Mardin'e kaçma olasılığı göz önüne alınarak kentin çıkışlarında da önlem aldı. Komşularının 'Agresif' olarak nitelendirdiği, her yerde aranan 1.50 boylarında, kel olduğu belirtilen Salih Muhammet'in geçen hafta Cumartesi günü çocukları ile eşini dövdü ve akrabalarının araya girmesiyle barıştırıldığı öne sürüldü.

YAKALANDI

İzmir’de, eşini çocuklarının gözleri önünde bıçaklayıp öldürdükten sonra kaçan Salih Muhammet, yakalandı. Olayın ardından araştırma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, katil zanlısının Mardin’deki yakınlarına ulaşacağını düşünerek bu kişilerle bağlantıya geçti. Beklendiği gibi sabah saat 08.30 sıralarına Mardin’deki yakınlarıyla görüşen Mumammet, İzmir’de bulunduğunu ve çimenlerin üzerinde uzandığını anlattı. 


Bu bilgi üzerine sık sık Konak Meydanı’na gittiği bilgisini de edinen polis ekipleri, bölgeyi ablukaya aldı. Bir süre sonra dediği gibi çimenlerin üzerinde oturduğu sırada Salih Muhammet, yakalanarak gözaltına alındı. Psikolojik sorunlarının bulunduğu ileri sürülen Muhammet, tercüman aracılığıyla verdiği ilk bilgide eşiyle tartışığını, bu sırada da cinayeti işlediğini söyledi.