Çarşı Grubu'ndan flaş açıklama

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde çıkan olayların ve müsabakanın tatil edilmesinin ardından Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın resmi açıklaması olduğu iddia edilen bir Twett ortalıkta dolaşmaya başladı. AK Parti'ye yönelik ağır eleştirilerin yer aldığı Tweet'e ilişkin olarak daha sonra Beya TV'yi arayan Çarşı temsilcileri söz konusu tweet'le kendilerinin ilgilerinin bulunmadığını bildirdi.

GÖZALTINA ALINDILAR

Beşiktaş- Galatasaray maçının son dakikasında olay çıkaran taraftarlar gözaltına alındı.Beşiktaş- Galatasaray maçının son dakikasında Melo’nun kırmızı kart görmesinin ardından yüzlerce taraftar saha içine akın etti. Olay çıkartarak maçın iptal edilmesine yol açan taraftarlar gözaltına alındı. Çevik kuvvet otobüslerine bindirilen taraftarlar daha sonra emniyete götürüldü.

TAKIMLAR STATTAN AYRILDI

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasından oynana Beşiktaş-Galatasaray derbisi taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle tatil edilirken, takımlar da stattan ayrıldı.Galatasaray’ın 2-1 önde olduğu karşılaşmada taraftarların sahaya girmesi sonrasından maç tatil edildi. Maç sonrasında taraftarların stat çevresinde bulunması dolayısıyla güvenlik önlemleri kapsamında takımlar statta kalmıştı. Taraftarların dağılması sonrasında önce Beşiktaş kafilesi yoğu güvenlik önlemleri altında stattan ayrıldı. Ardından Galatasaray kafilesi de stattan ayrılarak tesislerine gitmek üzere polis eskortluğunda yola çıktı.

ÜNAL AYSAL'DAN FUTBOLCULARINA KUTLAMA

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, olaylar sebebiyle tatil edilen Beşiktaş derbisinde sarı-kırmızılı futbolcuları üstün performansları dolayısıyla kutladığını açıkladı.Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde açıklamalarda bulunan Ünal Aysal, "Dostumuz ve rakibimiz Beşiktaş karşısında üstün bir başarı sergileyen bütün oyuncularımızı kutluyor, özen ve gayretleri için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

NEVZAT DEMİR TESİSLERİ’NDE POLİS ÖNLEM ALDI

Derbi maçının son dakikasında olay çıkmasının ardından polis, Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri önünde önlem aldı. Beşiktaş-Galatasaray maçının son dakikasında Melo’nun kırmızı kart görmesinin ardından yüzlerce taraftar saha içine akın etti. Maçın tatil edilmesinin ardından bazı Beşiktaşlı taraftarlar Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri önünde toplandı. Polis ekipleri tesisler çevresinde önlem aldı.

OLAY ÇIKARAN TARAFTARLAR GÖZALTINA ALINDI

Beşiktaş- Galatasaray maçının son dakikasında olay çıkaran taraftarlar gözaltına alındı. Beşiktaş- Galatasaray maçının son dakikasında Melo’nun kırmızı kart görmesinin ardından yüzlerce taraftar saha içine akın etti. Olay çıkartarak maçın iptal edilmesine yol açan taraftarlar gözaltına alındı. Çevik kuvvet otobüslerine bindirilen taraftarlar daha sonra emniyete götürüldü.

FİKRET ORMAN VE YÖNETİCİLER STATTAN AYRILDI

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, olaylarla ilgili detaylı açıklamayı yarın yapacaklarını söyledi. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve maçın 90+3. dakikasında taraftarların sahaya girmesi nedeniyle hakem Fırat Aydınus tarafından tatil edilen maçın ardından Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu üyeleri stattan ayrıldı. Çıkışta basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Fikret Orman, yarın detaylı açıklamayı yapacaklarını söyledi. Fikrat Orman, “Şu anda bir açıklama yapmak istemiyorum. Yarın yapacağımız yönetim kurulu toplantısının ardından detaylı açıklamayı yapacağız” dedi.

DERBİNİN ARDINDAN TRAFİK FELÇ OLDU

Olaylı derbi maçının ardından Olimpiyat Stadı çevresinde trafik felç oldu. Maçın ardından stat çevresindeki yollarda trafik durma noktasına geldi. Çıkan olayların ardından iptal edilen derbi sonrası stat çevresi ve E-5 ile Tem otoyolu bağlantılarında yoğun trafik oluştu. Durma noktasına gelen trafikte ambulansların da trafikte kaldığı görüldü.