Karşıyaka'da ücretsiz mamografi

Karşıyaka Belediyesi’nin, kadınlara ücretsiz mamografi hizmeti verecek, “Halk Sağlığı Evi” hizmete açılıyor. Soğukkuyu Mahallesi’ndeki 2. Belediye Hizmet Binası’nda hizmete girecek olan tesiste, son yıllarda kadınların korkulu rüyası haline gelen meme kanserine karşı erken tanı imkanı sağlanacak.

Günümüzde kanser hastalığının en yaygınlarından olan ve erken teşhis edilirse önleme imkanının büyük olduğu meme kanserinden korunmak için hizmet verecek olan Karşıyaka Belediyesi Halk Sağlığı Evi, 26 Eylül 2013 Perşembe günü törenle hizmete açılacak.

Karşıyaka Belediyesi olarak kadınların yaşamlarını iyileştirecek pek çok projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Kanser çağımızın hastalığı haline geldi. Bu hastalıkta erken tanı önem arz ediyor. Kadınlar için, korkulu rüya haline gelen meme kanserinde de durum farklı değil. Ancak, kadınlarımız, bu sorunlarını çoğu zaman eşleriyle bile konuşmaya çekiniyor. Biz, bu hizmetimizle, onlara erken tanı konması noktasında yardımcı olacağız. Hem de hiçbir ücret talep etmeden yapacağız” dedi.

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından resmi onayı da alınan merkez, çekilen filmleri uzman kontrolünden sonra raporla kişiye verecek. Meme kanserine karşı halen kadınların 40 yaşından önce bir kez, 40 -50 yaş arası iki yılda bir, 50 yaşından sonra da her yıl bir kez mamografi çektirmeleri gerekiyor.