Kılıçdaroğlu: Amaç Çarşı Grubu'nu sindirmek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomi muhabirleriyle kahvaltıda bir araya geldi ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tatil edilen Beşiktaş-Galatasaray karşılaşması ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "Binlerce kişi biletsiz giriyor içeri. Polis gerekli önlemleri almıyor. Bütün bunların tamamı bilinçli yapılıyor. Amaç Çarşı Grubu'nu sindirmek" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu "Güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu herkes biliyor. Derbi öncesi tweet'lere bakıldığı zaman bazı çevrelerin attığı tweet'lere bakıldığı zaman o da zaten görülüyor. Oraya olay çıkarmak için gidiyorlar. Binlerce kişi biletsiz giriyor içeri. Polis gerekli önlemleri almıyor. Bütün bunların tamamı bilinçli yapılıyor. Amaç Çarşı Grubu'nu sindirmek"dedi.

Ankara'dan roketli saldırı ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "Hükümet terörden medet umar hale geldi. Size bir örnek anlatacağım. Polis merkezine silahlı saldırı yapıldı. Kimse ölmedi. Bakan ne diyor ? "Onlar bizim takimizdeydi" diyor. Senin takibinde ise neden daha önce yakalamadın ? Bu saldırıyı medya geniş verdi ve AKP'nin arzu ettiği zaten buydu. Başbakan Erdoğan, Malatya'da bu saldırı ile CHP'yi aynı kefeye koydu. Başbakan Erdoğan'ın konuşma metinleri önceden hazırlanıyor. Uzmanlar tarafından hazırlanıyor. Peki bu saldırının olacağını nereden biliyordu ? Başbakan Erdoğan'ın İçişleri Bakanı'na şu soruyu sorması lazım. "Saldırıyı yapanlar senin takibinde miydi ? Neden yakalamadın ? "Seni görevden alıyorum" diyebilir mi ? Diyemez. Bu soruyu sorabilir mi ? Soramaz. Büyük bir tezgahın içinde olduğumuzu kimse unutmasın. Derbi olayı da bu tezgahlardan bir başkasıdır. Bir siyasi iktidar terörden medet umar hale gelemez" diye konuştu.