Kupa canavarı Terim

Galatasaray'da görev yaptığı dönemlerde Avrupa ve Türkiye'de birçok kupa kazanan Fatih Terim, üçüncü kez sarı-kırmızılı takıma veda etti. 
Galatasaray'daki başarılı futbolculuk kariyerinin ardından 1996 yılında teknik direktör olarak takımın başına geçen Fatih Terim, sarı-kırmızılı kulübe tarihinin en büyük başarılarını yaşattı.

İmparator lakabını kazandığı sarı-kırmızılı takımla üçüncü kez yolları ayrılan Fatih Terim, son iki sezonu şampiyonlukla tamamladı. Tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçirdiği 2010-2011 sezonunun ardından Galatasaray, üçüncü kez Fatih Terim'e emanet edildi. Başarılı teknik adam, takımın başında kaldığı 2 sezonda da sarı-kırmızılıları şampiyonluğa ulaştırdı.

Ayrıca Terim, bu dönemde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 2 kez mağlup ederek 2 Süper Kupa kazandı. Fatih Terim, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde sarı-kırmızılı takımı çeyrek finale taşıyarak kendisi ve takımı adına ayrı bir ilke daha imza attı. Galatasaray'da 1996-2000 yılları arasında da 4 lig şampiyonluğu yaşayan Fatih Terim, böylece 3 dönemde toplam 6 lig şampiyonluğu yaşamış oldu.
Galatasaray, 3 dönemlik Fatih Terim yönetiminde şu kupaları kazandı:
1 UEFA Kupası
6 Lig Şampiyonluğu
3 TSYD Kupası
2 Türkiye Kupası
2 Cumhurbaşkanlığı Kupası
2 TFF Süper Kupa