Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi

İstanbul’a 3. Havalimanı’nın ihalesi sonuçlandı. İhaleyi, 22 milyar 152 milyon Euro teklif veren Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu kazandı. 

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "En geç bir yıl içinde kazma vurmayı hedefliyoruz. 2018 yılı sonuna doğru havalimanını bitirerek hizmete açacağız" dedi.

İÖzdemir, ihalenin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yoğun bir çalışma sonucu ihale şartlarını yerine getirdiklerini belirten Özdemir, şeffaf, açık ve kötü bir düşünceye meydan vermeden ihalemiz sonuçlandığını ve rekor sayılabilecek bir kira bedeliyle ihaleyi kazandıklarını bildirdi. Havalimanının 5 yılda tamamlayacaklarını söyleyen Özdemir, "En geç bir yıl içinde kazma vurmayı hedefliyoruz. 2018 yılı sonuna doğru havalimanını bitirerek hizmete açacağız" dedi.

Özdemir, "Toplamda 10 milyar 247 milyon Euro yatırım yapacağız. Finansman modeline göre yüzde 20 öz sermaye eklenmesi gerekiyor. Teklif ettiğimiz tutar, 25 yıla eşit olarak bölünerek ödenecek" ifadelerini kullandı.