Karşıyaka Kent Konseyi'nde kan değişimi

Karşıyaka Kent Konseyi’nde kan değişimi yaşandı. Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Çarşı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Genel Kurul’da, 9 yıldır Karşıyaka Kent Konseyi Başkanlığı’nı yürüten Rıfat Özer tekrar aday olmazken, yürütme kurulu güven tazeledi.

Karşıyaka Kent Konseyi’nin Türkiye’ye örnek hizmetler ürettiğini belirten Başkan Durak, “2004 seçimler öncesi Kent Meclisi projesini hazırlamıştık. Seçimlerden hemen sonra Rıfat Özer önderliğinde 450 kişilik meclisi hayata geçirdik. Ancak daha sonra çıkan yasalarla, adı Kent Konseyi oldu. Yapısı küçülerek, yenilendi. Bu güne kadar önemli çalışmalar yaptı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum“ dedi. Kent Konseyi kuruluş çalışmalarını anlatan Rıfat Özer ise, veda konuşmasında, “Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak bu güne kadar bize hep destek oldu. Hiçbir zaman kendi önceliklerini getirmedi. Binası ve sekretaryası olan bir Kent Konseyi kurduk. Çalışma grupları ve 5 ayrı meclis kurduk. Ancak günümüzde yasal düzen, kent konseylerinin istenilen hizmeti vermesini engelliyor” dedi. Rıfat Özer Karşıyaka kent Konseyi’nin önemli hizmetler ürettiğini de belirterek yeni bir enerjiye ihtiyaç duyulduğunu belirterek yeniden aday olmayacağını söyledi.

“KENT KONSEYİ DAHA AKTİF OLMALI”

Halkın yoğun katılımıyla bir yönetim düşünerek Karşıyaka kent Konseyi’ni kurduklarını belirten Başkan Durak, “Dokuz yılda Türkiye’ye örnek hizmetler üretildi. Yasa çıkmasına rağmen yüze yakın kent konseyinin büyük çoğunluğu CHP’li belediyelerde kuruldu. Belediye Meclisimizin ilk maddesi sürekli Kent Konseyi hizmetleri oldu. Mahalle örgütlenmeleri sağlanmalı, vatandaş isteklerini önce buralarda dile getirmeli. Kent konseyi işsizlikle mücadelede daha aktif olmalı. Evde üretim yapanlara projeler hazırlamalı. Afetler ve kent dönüşüm projelerinde rol almalı“ diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimle, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, Karşıyaka Kent Konseyi’nin Başkanlığına seçildi. Kent Konseyi’nin büyük bir birikimi olduğunu belirten Hüseyin Çalışkan, “Seçimlere altı ay kaldı. Seçimlerden sonra yeni üyelerle çalışmalar sürecektir. Ancak bu süre içerisinde Kent Konseyi aksamaması gerekir. Geçiş süreci için başkanlığa aday oldum. Yürütme kurulu üyelerimizle birlikte hizmet üreteceğiz“ dedi.

Yürütme kurulu ise Hüseyin çalışkan Başkanlığında “Mustafa Kemal Öcal, Metin Tokatlıoğu, Ahmet Diker, Serdar Aktop, Fuat Pusat, Necat Yılmaz, Metin Karadayı ve Seniye Savran’dan oluştu.