Ece ve İpek yine kürsüde

Triatlon alanında Türkiye’ye uluslararası madalyaları kazandıran Yaşar Üniversitesi öğrencilerinden Ece Bakıcı (21) ve İpek Öztosun (19) 2013 Balkan Triatlon Şampiyonası’na damga vurarak ülkemizi bir kez daha gururlandırdı.

Sırbistan’da 12 Balkan ülkesinden 90 sporcunun katılımıyla düzenlenen Balkan Triatlon Şampiyonası’na başarılarıyla isimlerinden söz ettiren İzmirli Ece Bakıcı ve İpek Öztosun altın ve gümüş madalyayı parselledi.

Yıldız sporculardan İpek Öztosun Genç Bayanlar’da 1’inci, Ece Bakıcı ise Elit Bayanlar’da 2’inci geldi. Şampiyonada, Genç Bayanlar kategorisinde yarışan Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi İpek Öztosun 1.13.35’lik; Elit Bayanlar kategorisinde yarışan Yaşar Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi Ece Bakıcı da 1.10.52’lik derece elde etti.

Şampiyonlar 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet ve 5 kilometre koşu etaplarını başarıyla tamamlamayı başardılar. Hedefleri 2016 Olimpiyatları Brezilya’da yapılacak 2016 Olimpiyatları’na triatlon alanında katılan ilk Türk sporcu olmak için çalıştıklarını belirten İzmir’in başarılı sporcuları, “En büyük hedefimiz 2016 Olimpiyatları’nda ülkemizi en şekilde temsil etmek. Bunun için canla başla çalışıyoruz” şeklinde açıklamada bulundular.

Milli sporcuların aldığı derecelerden bazıları şöyle: 

İpek Öztosun Avrupa Kupası İstanbul 2013 genç bayanlar 2’incisi Edirne Duatlon Balkan Şampiyonası genç bayanlar 2.’si Elazığ Triatlon Balkan Şampiyonası genç bayanlar 3.’sü

Ece Bakıcı Antalya Üniversiteler Triatlon Şampiyonası 1.’si 2012 Balkan Triatlon Şampiyonası 1.’si Edirne Duatlon Balkan Şampiyonası elit bayanlar 2.’si 3 yıl üst üste 50 metre kurbağalamada Türkiye şampiyonu.

Triatlon nedir?

Yüzme, bisiklet ve koşunun peşi sıra yapıldığı olimpik ve bireysel spor branşıdır.