Büyükşehirin altın çocuğu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin okçuluktaki genç yıldızı Ali Osman Yangöz, Romanya’daki Gençler Avrupa Kupası’nda birincilik kazanarak katıldığı ilk uluslararası turnuvadan altınla döndü. Türk okçuluğuna Esen Dönmez’den Ahmet Kütahyalı’ya, Yağız Yılmaz’dan Begül Löklüoğlu’na kadar sayısız şampiyon kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Avrupa Gençler Şampiyonu olan Ali Osman Yangöz’ü vitrine çıkardı.

Romanya’da katıldığı Yıldızlar ve Gençler Avrupa Okçuluk Kupası’nda Olimpik Yay Mix Takım atışlarında Aybüke Aktuna ile birlikte ülkemizi temsil eden Ali Osman Yangöz, İzmir’e altın madalya ile döndü. 4 yıl önce okçuluğa başlayan 18 yaşındaki Yangöz, uluslararası arenadaki ilk madalyasını Avrupa şampiyonu olarak elde etti. Genç sporcu, 2012’de Ferdi Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda birinci ve bu yıl yapılan Ferdi Gençler Türkiye Şampiyonası’nda ise ikinci olmuştu.

Aileden sporcu Elde etiği başarıyı disipinli çalışmasına bağlayan Ali Osman Yangöz, “Babam eski bir atlet ve güreşçi. Sporculuk genlerimde var. Rüzgar sörfü, masa tenisi, tenis ve kayak yapıyorum. Antrenmansız bir günüm bile geçmez. Foça’dan her gün aksatmadan Atatürk Stadı’na gelip idmana çıkıyorum. İdeallerim var ve bu ideallerimin peşinden koşuyorum. Dünya şampiyonu olmak, olimpiyatlarda ok atıp madalya kazanmak istiyorum. Bunun da sırrı rakiplerimden çok daha fazla çalışmaktan geçiyor. Ekim ayında kariyerimin en büyük sınavı olan Çin’deki Gençler Dünya Şampiyonası’nda mücadele edeceğim. Buradan da İzmir’e madalyayla dönmeliyim” dedi.

Ali Osman Yangöz'ün çok hırslı bir yapısı olduğunu söyleyen Antrenörü Esen Dönmez ise genç sporcunun çabasının karşılığını aldığını kaydederek şunları söyledi:

“Buraya geldiği ilk gün ‘okçuluğu hobi olarak değil, madalya kazanmak için seçtim’ diyerek yola çıkmıştı. Dört yıl gibi kısa sürede kazandığı altın madalya, onun bıkmadan usanmadan verdiği çabanın bir ürünü. Bu temposunu sürdürdüğü takdirde önünde gerçekten parlak bir kariyer olacaktır.” Mücadeleleri nefes kesti Ülkemizi temsil eden Ali Osman Yangöz ile Aybüke Aktuna’nın Romanya’daki mücadelesi büyük heyecana sahne oldu. 32 ülkeden 290 sporcunun katıldığı dev organizasyonda ilk turda Gürcistan’ı 138-136 yenen Aktuna-Yangöz ikilisi, ikinci turda Belçika’yı 140-134, yarı finalde Meksika’yı 141-137 mağlup ederek finale uzandı. Finalde tecrübeli Hollanda ekibini 142-136’lık skorla mağlup eden okçularımız, altın madalyanın sahibi oldular.