Gupse: Yönetmeni bekleme, çek, kaydet internete yükle

TTNET'in internet okur yazarlığını artırma hedefiyle başlattığı 'İnternetle Hayat Kolay' projesi, Çiğli Evka 5’te devam ediyor.

Geçen yıl 2 bini aşkın kişiyi internetle tanıştıran projenin konuğu ise ünlü oyuncu Gupse Özay oldu. Kursiyerlerle bir araya gelen oyuncu Gupse Özay, kendisinin de internet yoluyla ünlü olduğunu belirtti.

TTNET tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayelerinde başlatılan kurumsal sosyal sorumluluk projesi 'İnternetle Hayat Kolay' İzmir’de devam ediyor. İzmir’in tüm ilçelerinden sonra Türkiye’ye yayılacak olan projede öğretmenler, kursiyerlere interneti öğretiyor.

İlk önce İzmir’de büyük bir başarı sağladıklarını belirten 'İnternetle Hayat Kolay' projesinin sorumlusu Soner Bozok, “Güvenli internet eğitimi ile özellikle kadınlarımız ve çocuklarımız internet üzerinden posta alıp göndermeyi, haber okumayı, gerekli sayfaların kullanımlarını öğreniyor” dedi. 18 kursiyerin bulunduğu TTNET TIR'ında eğitim bittikten sonra kursiyerlere sertifikalar verilecek.

“BEN DE İNTERNETTEN ÜNLÜ OLANLARDANIM”

Çiğli Evka 5 sitesinde kurulan TTNET eğitim TIR'ının içinde eğitim alan kadınların konuğu ise Yalan Dünya dizisinin yıldızlarından Gupse Özay oldu.

Özay, kursiyerlere internetin faydalarını anlatırken, kendisinin de internet yoluyla ünlü olduğunu belirtti. 

Yıllar önce arkadaşları ile birlikte çektiği bir skeci internet aracılığı ile Youtube yüklediklerini belirten Özay, “Skeç yazdım, onun içinde yer aldım ve arkadaşlarımla oynadık. İnternete yükledik ve beklemeye başladık. Bir anda milyonlara ulaştık. Yalan Dünya dizisinin senaristi Gülse Birsel de beni seyretmiş ve beğenmiş. Sonra diziden bana ulaşıp deneme çekimlerine gelmemi istediler. Şimdi de dizide oynuyorum. Ben de internet yoluyla ünlü oldum. Artık devir geçti. Yönetmenin omzuna vurup da ünlü olmayı beklemektense bir başarın varsa çek kaydet ve internete yükle. Zaten görmek isteyen seni orada görecek” dedi.