Firarın yaşandığı cezaevinde gerginlik

Bingöl M Tipi Cezaevi'nde dünkü firarla ilgili bugün büyük bir arama gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde başlatılan aramalarda koğuşlardaki tüm ranza, yatak, dolap, mutfak malzemeleri dışarıya çıkarıldı. Cezaevinden nakil yapılacağı duyumlarını da alan ve aramalara tepki gösteren siyasi ve adli tutuklu ve hükümlüler, görevlilerle tartışırken, duvarlara vurarak gürültü çıkardılar. Tutuklu ve hükümlüler arama yapan görevlilere zaman zaman direndi. Cezaevine takviye jandarma ekiplerinin gelmesinin ardından aramalar tamamlanabildi.

BAŞKA CEZAEVLERİNE GİDECEKLER

Bingöl Cezaevi'nden başta dün firar eden PKK'lılar olmak üzere bazı tutuklu ve hükümlülerin başka cezaevlerine nakledilmesi için gün boyu hazırlık yapıldı. Bugün Karacehennem Ormanları'nda yakalanan PKK'lıların, Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne gönderileceği ileri sürüldü. Akşam saatlerinde de polis zırhlı araçları eşliğinde çıkan iki cezaevi aracı kentten ayrıldı. Bu araçların nakilleri kararlaştırılan tutuklu ve hükümlüleri taşıdığı ileri sürülürken, yetkililer açıklama yapmaktan kaçındı.

5 SORUMLU GÖREVDEN ALINDI

Adalet Bakanlığı, 18 PKK'lının tünel kazarak firar ettiği ve bugün 17'sinin yakalandığı Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki soruşturmayla ilgili Adalet Bakanlığı'nın internet sitesinden 5 sorumlunun görevden alındığı açıklandı. Açıklamada şöyle denildi.

"Bingöl M Tipi Ceza İnfaz Kurumunda 25 Eylül 2013 tarihinde gerçekleşen firar olayına ilişkin başlatılan adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Soruşturmanın selameti açısından birinci müdür, üç ikinci müdür ve bir baş memur, Bingöl M Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndaki görevinden alınmışlardır." Görevden alınan sorumluların Cezaevi Müdürü Zeki Kerim ile İkinci Müdürler Mihrabi Aydın, Mehmet Kuvvet ve Mustafa Yeşilyurt ile bir başmemur olduğu belirtildi.