Beşiktaş'a şok ceza

 Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş - Galatasaray maçında yaşanan saha olayları nedeniyle siyah beyazlı kulübe 4 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ve toplamda 70 bin TL para cezası verdi. Kurul ayrıca Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç'e 3 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 13 bin TL para cezası ile Galatasaraylı futbolcu Felipe Melo'ya 2 resmi müsabakadan men cezası ve 13 bin TL para cezası uyguladı. 


Bu arada Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve siyah beyazlı kulübün avukatları, Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) bugün yaptığı toplantıya katılarak, Beşiktaş - Galatasaray maçında yaşanan olaylarla ilgili sözlü savunmalarını yaptılar.

Başkan Fikret Orman, Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasında savunmasını gerçekleştirdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şu an için söylenecek bir şey yok. Bugünkü PFDK toplantısının duruşmalı olması yönünde bizim bir talebimiz oldu. Bu kabul edildi ve biz de savunmamızı yaptık. Yazılı savunmamızı vermiştik, sözlü savunmamızı da verdik. Sanırım karar bir saat içinde açıklanacak. Karar açıklandıktan sonra durumu değerlendireceğiz" dedi.