İşte taraftar operasyonunun perde arkası

Gündeme bomba gibi düşen Üç büyük kulübün taraftar gruplarına yönelik şafak operasyonu yetkililerden edinilen bilgiye göre, yaklaşık 2 yıl süren bir teknik takip ve soruşturmanın ardından yapıldı.

Soruşturma iki yıl önce play offtaki Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde çıkan olayların ardından gelen ihbar üzerine başladı ve geçen hafta sonu olimpiyat stadı'ndaki olaylı Beşiktaş-Galatasaray maçıyla ilgili değil. Operasyon istanbul'un yanısıra İzmir, kocaeli ve Mersin'de eş zamanlı olarak 106 ayrı adreste yapıldı. Gözaltına alınanlar arasında Ultraslan, Genç FB, Kil For You FB, Deplasman Kartalları ve Çarşı gruplarının önde gelen isimleri bulunuyor.

72 KİŞİ GÖZALTINDA

İçişleri Bakanı Muammer Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada 96 kişiye gözaltı kararı çıkarıldığını, 72 kişinin gözaltında olduğunu kaydetti. Güler, teknik takip sonucu Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarlarına yönelik yapılan operasyonun, kulüplerden maddi menfaat sağlamak amacıyla maçlarda olay çıkarmakla ve kulübü maddi zarar uğratmakla tehdit etmek, darp, tehdit, örgütlü hareket etme gibi iddiaları kapsadığını bildirdi.