"İçiciyiz" yalanı bu kez sökmedi

İzmir’de, narkotik timlerinin, 'torbacı' olarak adlandırılan sokak satıcılarına yönelik özel hareket timlerinin ve polis helikopterinin desteğiyle yaptığı baskınlarda gözaltına alınan 79 şüpheliden 74’ü tutuklandı. Daha önce yakalandıklarında kullanıcı olduklarını söyleyerek tutuklanmayan şüpheller, bu kez cezaevine girdi.

Kentte uyuşturucu tacirlerine yönelik bir süredir çalışmalarını yoğunlaştıran Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 6 ay süren takibin ardından eş zamanlı baskınlara geçti. Üç gün arayla özel hareket timlerinin ve polis helikopterinin desteğiyle yapılan iki operasyonda toplam 79 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte 11 kilo 200 gram esrar, meşe olarak adlandırılan 152 içimlik esrar paketleri ele geçirildi. Operasyonların ardından, yaşananlara tanık olan çocuklara, polis ekipleri oyuncak, kitap ve kırtasiye malzemeler dağıttı. Uyuşturucunun zararlarını anlattı.

Sorgularının ardından adliyeye sevkedilen 79 kişiden 74’ü, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çoğu çeşitli suçlardan poliste kayıtlı olan şüpheliler, daha önce yakalandıklarında kullanıcı olduklarına yönelik söyledikleri yalanın bu kez ters teptiği ve mahkemenin tutuklama kararı verdiği öğrenildi.