Konak Meydanı'nda panik dakikaları!

İzmir İtfaiyesi ve AKS 110 ekiplerinin Konak Meydanı’nda gerçekleştirdiği yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı, izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Bazı vatandaşların gerçek sandığı tatbikat, itfaiyecilerin üstün performansını gözler önüne serdi.

İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve AKS 110 ekiplerinin Konak Meydanı’nda gerçekleştirdiği tatbikat, heyecan dolu dakikalara sahne oldu. Meydandan geçen vatandaşların ve çevredeki işyerlerinde çalışanların yüreklerini ağızlarına getiren yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı, bir aksiyon filminin görüntülerini aratmadı.

Tatbikat çerçevesinde, Konak Meydanı’ndaki Büyükşehir Belediyesi önünde bir binek araç ile tankerin yaptığı trafik kazası sonucu meydana gelen tanker yangını temsili olarak canlandırıldı. 25 kişiden oluşan itfaiye ve AKS 110 ekibi, ilk olarak aracın içindeki yaralı sürücü ile kazanın etkisiyle şoka giren tanker sürücüsüne müdahale etti. Bir yandan olay yerini ve çevredeki binaları güvenlik çemberine alan ekipler, diğer yandan da kazazedeleri güvenli bir şekilde araçların içinden çıkardı. İki kazazede, AKS 110 ambulansı ve 112 sağlık ambulansına konularak, en yakın sağlık kuruluşlarına nakledildi. Ekipler, daha sonra yangının seyrini hızla kontrol altına aldı. Söz konusu tankerin parlama ve patlama riskine karşı tedbir de alan itfaiyeciler, araca tazyikli su sıktı. Tankerin patlama riski sona erince ise köpükle soğutma yapılarak yangını tamamen kontrol altına alındı.

Tatbikatı izleyen vatandaşların yoğun tezahüratlarıyla karşılaşan ekipler, bu ilgiye Türk Bayrağı açarak karşılık verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından başarıyla gerçekleşen tatbikatta, 2 arazöz, 1 AKS ambulans, 1 komuta kontrol aracı, 1 adet merdivenli yangın söndürme aracı ile 15 tonluk su taşıyan bir tanker kullanıldı.