Metro inşaatında ironik protesto

İZMİR’de sivil toplum kuruluşları platformu üyesi olduklarını söyleyen 10 kişi, bugün Üçkuyular'da metro istasyonu önünde pankart açıp, inşaatın bitirilmemesini proteste etti. Protestocular, “Metro inşaatında Bingöl Cezaevi’nden kaçan mahkumların çalıştırılmasını istiyoruz” dedi.

Üçkuyular metro hattının inşaat alanında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni protesto etmek için bir araya gelen grup, 2005 yılında temeli atılan ve bugüne kadar iki müteahhidin işi bıraktığını, cadde üzerindeki esnafın işlerinin tamamen bozulduğunu söyledi. Grup adına açıklama yapan Halit Çelik, şunları söyledi:

"Hükümetin metroyu bitirme teklifini geri çeviren Belediye yetkilileri ne zaman bitirileceğine dair artık süre vermeyip 'Bir sabah biner gideriz’ demekte. Bu durum karşısında ironik bir öneri sunmak istiyoruz. Bingöl M Tipi Cezaevi'nde kalan mahkumlar 1 yıl içinde 80 metre tünel kazmışlar. Bu tüneli kazmak için ellerinde sadece kaşık ve çataldan oluşan aletler bulunmakta. Teknik alet ve makineler verilirse İzmir metrosunu en geç bir yıl içinde kazar ve bitirirler. Daha fazla geç olmadan Bingöl M Tipi Cezaevi'nde kalan mahkumların zorunlu kamu hizmeti kapsamında İzmir metrosu inşaatında istihdamını teklif ediyoruz."