Yakışır İzmirime de!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan EXPO seçimleri öncesinde kentteki EXPO algısını güçlendirebilmek amacıyla, çeşitli mekanları afişlerle donattı.

Şehrin merkezindeki metruk binanın üst kısmı da büyük bir afişle kapatılırken, alt bölümündeki çirkin görüntü, üstteki afişle tezat oluşturdu.

Kent geneline yayılan bilboard, durak raketleri ve bayrakların yanı sıra köprü üstlerini de “Yakışır İzmirime” sloganıyla giydiren Büyükşehir Belediyesi, uzun süredir metruk durumda olan Atlas Oteli’nin yanı sıra Belediye ve İZSU binalarını da dev EXPO pankartlarıyla süsledi.

Afişler şehir estetiğine genel olarak katkı sağlarken, metruk haldeki Atlas Oteli'ndeki çalışma için aynı şeyi söylemek mümkün değil.  Zira binanın çıplak bırakılan alt kısmındaki her an bir haşere fırlayacakmış izlenimi veren görüntü, yaratılmak istenen estetikle tezat oluşturdu.

İzmir’in de aday olduğu EXPO 2020 yarışının kazananı, 27 Kasım tarihinde Paris’te yapılacak oylama ile belli olacak. Yarışta İzmir’in dışında Sao Paulo, Ekaterinburg ve Dubai de EXPO’ya ev sahibi olmak için yarışıyor. İzmir, 6-8 Ekimde, oy kullanacak EXPO delegelerini ağırlayacak.