Taffarel: Talimati Terim'den aldık

Fatih Terim'in gönderilmesi sonrası Çaykur Rizespor maçına takımın başında çıkan Galatasaray Futbol Takımı Yardımcı Antrenörü Claudio Taffarel, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu. 

Taffarel, "Bugün berabere kaldık, ama maçın geneline baktığınızda iyi oynayan bir Galatasaray vardı. Ne yazık ki top girmedi. Futbolda bu tip dönemler yaşanabiliyor. Biz de böyle bir dönemdeyiz. Bundan önce aldığımız beraberliklere baktığınızda da Galatasaray'ın domine ettiği maçlar vardı. Biraz daha son vuruş çalışmamız lazım" dedi.

Maçta birçok gol fırsatını değerlendiremeyen Burak Yılmaz'a kızılmamasını isteyen Taffarel, "Kimse Burak'ı suçlamasın. O, Türkiye'nin ve Avrupa'nın önde gelen forvetlerinden. Yine gol atmayı sürdürecektir. Şimdi önümüzdeki Juventus maçına bakmamız gerekiyor" diye konuştu. 

Taffarel, Fatih Terim'le yolların ayrılması konusunda yöneltilen bir soru üzerine, "Fatih Terim'in Galatasaray tarihindeki yeri ve önemi belli. Çok sayıda başarı kazandı ve son iki sezonda bunlara yenilerini ekledi. Tabii ki onun ayrılması çok kolay olmadı. Hocamızla takımdaki herkesin arasında özel bir bağ vardı. Ancak bizim de bir şekilde maça odaklanmamız gerekiyordu. Sürekli oyuncularımızla konuşarak onları motive etmeye çalıştık. İyi oynayan bir takım vardı. Hocamızın ayrılması mutlaka bizi etkiledi ama kaçan golleri buna bağlamamak lazım. Kötü oynayan bir Galatasaray olduğunu düşünmüyorum" şeklinde konuştu. 

Tecrübeli bir kaleci antrenörü olmamasına karşın Fatih Terim'in kendisine güvenerek, çok sevdiği Galatasaray'a geri getirdiğini aktaran ve kendisine teşekkür eden Brezilyalı teknik adam, "Yarın ne olacağı sadece benim için değil, Hasan Şaş hoca ve Ümit Davala hoca için de belirsiz. Hepimiz Fatih Terim hocayla konuştuk. Takımın yalnız bırakılmamasını, kalmamızı istedi. Bugün takımın başında biz vardık. Yarın belki başka bir hoca ekibiyle gelir. Alınacak her karara saygılıyız. Takımı sahipsiz bırakmamak için, Fatih Terim'den de aldığımız talimatla buradayız" ifadelerini kullandı. 

Maçtan önce Fatih Terim'le bir görüşmeleri olup olmadığı yönündeki soru üzerine Taffarel, "Maçtan önce hocamızla konuşmamız olmadı. Ancak o kararın alındığı, ayrıldığı gün bile antrenman programını, Çaykur Rizespor karşısında nasıl oynamamız gerektiğiyle ilgili birçok şey bıraktı. Terim, ayrıldığı gün bile Çaykur Rizespor maçını nasıl oynamamız gerektiğini düşünen bir Galatasaraylı. Tüm bunları bize söylemişti. Onun olmasıyla tabii ki aynı değil ama biz de elimizden geleni yapmaya çalıştık" yanıtını verdi. 

Galatasaraylı futbolcu Wesley Sneijder da, hafta başından itibaren Fatih Terim ile sorunlar yaşadığı yönünde haberler yazıldığını dile getirerek, "Hocamız Fatih Terim'in görevden ayrılmasını bana bağlayan haberler vardı. Benim hocamla aram çok iyiydi. Hala da Fatih Terim ile iyi bir dostluğumuz var" dedi. 

Bu yönde çıkan haberlerin kendisini üzdüğünü aktaran Hollandalı futbolcu, "Herkesin önünde bir kez daha söylemek istiyorum. Benim ve tüm takım arkadaşlarımızın hocamızla arası iyiydi. Gittiği için çok üzüldük" dedi. 


Wesley Sneijder, Fatih Terim'in ayrılması sonrası zor bir hafta geçirdiklerini vurgularken, şunları söyledi: "Çok zor bir hafta geçirdik. Futbolda bu tip şeyler olabiliyor. Sevdiğimiz, saygı duyduğumuz, çok iyi ilişkilerimiz olan hocamız ayrıldı. Sonrasında ise bu maça konsantre olmak kolay değildi. Yine de bana göre sahada iyi konsantre olmuş bir takım vardı. İlk yarıda iyi oynadık ve gol de bulduk. Belki 3-4 gol atabilirdik. Bunu başaramayınca, rakibimizin ikinci yarıda bulduğu bir golle berabere kaldık. Futbolda yakaladığınız fırsatları değerlendirmeniz gerekiyor, aksi durumda ise rakip sizi cezalandırıyor. Kazanarak, 3 puan alarak taraftarımızı mutlu etmek isterdik. Şimdi önümüzde önemli bir Juventus maçı var. Oraya moralli gitmek istiyorduk ancak bu gerçekleşmedi. Şimdi yaşananları bir kenara bırakmamız, Juventus maçına odaklanmamız gerekiyor." 

Sneijder, hafta içinde antrenmanda takım arkadaşı Eboue ile kavga ettiği şeklindeki haberlerin de doğru olmadığını kaydetti. Kendisini ve Eboue'yi biraz tanıyan herkesin, aralarında özel bir ilişki olduğunu bildiğini dile getiren Hollandalı futbolcu, "Aramızda herhangi bir kavga veya tartışma olmadı. Zaten sürekli şakalaşıyoruz. Bizim için zor bir hafta geride kaldı ve bu tip dedikoduların çıkması normal. Ancak kesinlikle böyle bir olay olmadı" ifadelerini kullandı. 

Maçtan erken çıkışına da değinen Sneijder, "Hafta boyunca biraz ağrım vardı. Bu ağrım maça ilk 11'de başlamama engel değildi, ancak ilk 30 dakika bunu tolore edebildim. Sonra ise tekrar ağrı hissettim. Yoğun bir periyoda giriyoruz. Önümüzde önemli maçlarımız var. Şampiyonlar Ligi'ndeki Juventus maçı öncesi de risk almak istemedim. Eğer risk alsaydım, belki takımdan daha uzun süre ayrı kalabilirdim. Kendimi koruma amaçlı böyle bir karar aldık ve çıktım" diye konuştu. 

Sarı-kırmızılı futbolcu Sabri Sarıoğlu ise maç sonu değerlendirmesinde, kötü bir oyun oynamadıklarını vurgulayarak, "İyi başladık, üstündük ve golü de buduk. İkinci yarıda bir duran toptan golü buldular. Yine pozisyonlara girdik. Maç farklı da bitebilirdi ama kısmet değilmiş. Son vuruş eksikliği olabilir, şanssızlık olabilir, ancak çok iyi oynadığımız bir maçta berabere kaldık, üzgünüz. Kendi içimizde bunu konuşup, Juventus maçına daha iyi hazırlanacağımıza inanıyorum" dedi. 

ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ 

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, "Bizim için iki devreli bir maçtı. İlk yarı Galatasaray çok iyi oynadı ve biz çok hata yaptık. Orta sahada ve savunmada baskı yedik. Şansımız, Galatasaray'ın kaçırdığı goller oldu" ifadelerini kullandı. 

Teknik adam, yeni kurulan bir takım olduklarına da vurgu yaparken, "Henüz 3 aydır birlikteyiz. Ancak süreyi çok iyi değerlendirdik. Mükemmel bir arkadaşlık ortamı oluştu. Yine de böyle bir sahada, Galatasaray gibi bir takıma karşı etkilenen oyuncularım oldu. Ancak ikinci yarı çok iyi oynadık. Pozisyonlar yakaladık. Bu kez belki biz 3-4 gol atabilirdik. Ben takımımdan memnunum. Önemli olan bu gidişatı sürdürebilmek" şeklinde konuştu. 

Çaykur Rizesporlu futbolculardan Sezer Özmen de "Daha iyi konsantre olsaydık, ikinci yarıdaki futbolumuzla galip gelebilirdik" diye konuştu. 

Tevfik Köse ise berabere neticelenen maçın her iki taraf için de adil olduğunu ifadelerini kullandı.