The Godfather özentilerine şafak baskını

İzmir'de "The Godfather" filminden esinlendikleri,  çıkar amaçlı suç örgütü kurup çeşitli suçlara karıştıkları ileri sürülen şebeke, polisin şafak operasyonuyla çökertildi. Operasyonda, şebekenin elebaşılığını yaptığı ileri sürülen O.A.’nın da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin, işadamı Ü.N.’ye verdikleri borç parayı geri alamamaları nedeniyle suikast hazırlığında olduğu ileri sürüldü. İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 1.5 aydır sürdürdüğü teknik takip ve istihbari çalışma doğrultusunda, O.A.’nın elebaşılığını yaptığı çıkar amaçlı bir suç örgütünün suikast düzenleyeceği bilgisini edindi. Suikasti önlemek için operasyonu belirlenen tarihten erkene alan ekipler, bugün sabah saatlerinde 17 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonda, O.A.’nın da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

SUİKAST SİLAHI ELE GEÇİRİLDİ

Baskınlarda, 3 ruhsatsız tabanca, 81 fişek, bir pompalı tüfek, bin 500 uyuşturucu hap, 5 içimlik esrar, 80 gram esrar, 8 gram kokain, 1 bonzai, 70 kök hintkeneviri, çok sayıda çek, senet ve örgütün uyuşturucu alışverişiyle hesapların tutulduğu ajanda ele geçirildi. Ayrıca, 'Jericho' marka bir de İsrail yapımı suikast silahı ele geçirildi.

Şok baskın sırasında, suç örgütü üyelerinden bazılarının, evdeki özel bölmeli bir gardıroba saklandığı, diğer birinin ise ajandayı yok etmeye çalışırken yakalandığı belirtildi. Çıkar amaçlı suç örgütünün, silahla adam yaralama, gasp, zorla senet imzalatma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, tefecilik, ölümle tehdit, çek senet tahsilatı gibi çok sayıda suça karıştıkları saptandı. Örgütün, işadamı Ü.N.’ye faizle verdikleri parayı geri alamamaları nedeniyle suikast hazırlığında olduğu ileri sürüldü. Gözaltındaki şüphelilerin, sorgularının ardından Cuma günü adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.


KAÇARKEN POLİSLERİN BULUNDUĞU OTOMOBİLE BİNDİ


Şebekenin, bugüne kadar 41 ayrı suça karıştıkları belirlendi. Çıkar amaçlı suç örgütünün elebaşısı O.A.’nın galericilik, suikast yapmayı planladıkları işadamı Ü.N.’nin de tekstil işiyle uğraştığı öğrenildi.

Operasyonun Ü.N.’nin şikayeti doğrultusunda başladığı bildirildi. Şafak vakti yapılan operasyon sırasında, kaçmaya çalışan suç örgütü üyelerinden birinin yolda durdurduğu sivil otomobilin içinde polisleri görmesiyle şaşkına döndüğü ve gözaltına alındığı kaydedildi.

BABA FİLMİNE ÖZENMİŞLER

Bu arada, özel eğitimli narkotik köpeklerinin de katıldığı evlere yönelik baskında, suç örgütü üyelerinden birinin evinde, Al Pacino’nun başrolünü oynadığı “The Godfather” filminin afişinin olması dikkat çekti. Suç örgütü üyelerinin, bu filmden etkilenerek, organize oldukları ileri sürüldü.